A mi Józsefvárosunk

549. Vagy mégsem

2016. szeptember 09. - Amijo

"Újabb józsefvárosi csoda a Gutenberg téren! A zsidó és iszlám vallás két fellegvára békés egymás mellett élésre készül a nyolcker egyik legbájosabb terén. Vagy mégsem?" (Budaházy Gusztáv) 

Az augusztus végi posztunkban – a fenti idézet is onnan való – már szóba került az a Gutenberg téri ház, melyben alig pár méterre a Rabbiképző Intézet épületétől muszlim kulturális központ, mások szerint imaház épül. A tegnapi testületi ülésén tárgyalták ezt az ügyet is, Kocsis Máté a következőket mondta: "Józsefváros önkormányzata levélben kér tájékoztatást a Belügy- minisztériumtól, hogy jelent-e bármiféle kockázatot a környéken lakók számára, hogy egy muszlim központ vagy imaház épül a Gutenberg téren.”

muszlim_kozpont1.jpg

És amennyiben veszélyesnek ítélik, további intézkedéseket fognak kérni a minisztériumtól, amennyiben meg nem jelent veszélyt, kulturális központként „fogják fel” a létesítményt. A polgármester azt is bejelentette, hogy az önkormányzat most megpróbálja visszavásárolni az ingatlant, ezért vételi ajánlatot tesznek a tulajdonosnak. Itt tartunk jelenleg.

***

A Gutenberg tér 1. szám alatti társasházban a szóban forgó helyiséget önkormányzati árverésen vásárolta meg 2014-ben egy magánszemély 30 millió forintért, de a későbbi rendeltetésről akkor valahogy nem esett szó. (A szóban forgó terület 540 négyzetméter.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8411691369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása