A mi Józsefvárosunk

547. Máté nem enged

2016. szeptember 03. - Amijo

"Az a baj a migránsokkal, hogy ahová csak beteszik a lábukat,
terjednek a kocsismáték.” (Konok Péter) 

A napokban derült ki, hogy Kocsis Máté nem enged az őrjöngő-késelő migránsozásból. Pedig peren kívül már majdnem sikerült megegyezni, aztán Kocsis visszatáncolt, ügyvédei szerint ugyanis embereket megvádolni csomó mindennel, az egyszerű véleménymondás. (A 8ker szerint innen meríthette polgármesterünk ezt a remek ötletét: Kúria - A kormány tájékoztató kampánya nem hazug, mivel nem is állít tényeket.)

Ha valaki esetleg nem emlékezne: Kocsis Mátét azután perelte be a Magyar Helsinki Bizottság, hogy tavaly nyáron az fb-oldalán  szemetelő, rongáló, őrjöngő és tolvaj migránsokat vizionált a II. János Pál pápa térre. Egészen pontosan ezt írta: "a nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.”

Arról azonban még véletlenül sem ejtett egy szót sem, hogy végül is mik voltak azok az információk, melyek alapján a fenti posztját írta, és amivel elindította akkoriban a legújabb – és addig leggusztustalanabb – gyűlöletkampányát. Egy helyi lakos (Misetics Bálint) ugyanis leírta, hogy Kocsis Máté állításai – finoman szólva – nem igazak. Nem finoman szólva meg mocskos, gyűlöletkeltő hazugságok (nyugi, ez is egyszerű véleménymondás).

A 444.hu akkoriban – mert hogy velünk együtt ők is kilátogattak a térre – ezt írta: "A II. János Pál pápa téren szerda délelőtt olyan idilli volt a hangulat, mintha mindenki épp akkor pottyant volna ki a macskafogó seggéből. Már arra gyanakodtunk, hogy valamelyik menekültpárti filmrendezőnk az éj leple alatt statisztákkal töltötte fel a teret. Pedig csak arról van szó, hogy Kocsis Máté egy Facebook-fasiszta műmájer."

P.s.: Arra azért most már csakcsak kíváncsi lennék, hogy ezeknek a Kocsis-féle pereknek – számtalan volt  különféle témában – költségeit saját magánvagyonából állja-e a mi derék polgármesterünk, vagy közpénzből, azaz az önkormányzat (végső soron mi) állja ennek az úri passziónak – beleértve a kifizetendő kártérítéseket is – minden költségét?

***

Valószínűleg ennek a hozzáállásnak (hazug gyűlölködésnek – ez is egyszerű vélemény- mondás) köszönheti, hogy mostanra megérkezett a legújabb szakmai kihívás számára, merthogy azt írja a Magyar Idők, hogy az októberi népszavazásra Kocsis Máté irányítja a budapesti kampányokat, és Szita Károly kaposvári polgármesterrel együtt koordinálja a Városok és falvak a kényszer-betelepítés ellen elnevezésű önkormányzati mozgalmat. A napokban különben megérkezett a postaládánkba a menekültek ellen uszító kormány- kiadvány, a Tudta-kampány jó kiállású kistestvére (elnézve a papírt, a nyomtatás minőségét, nem lehetett olcsó ez sem). Gondolom, más is megkapta. Volt nagy öröm, mi?!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr211673826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása