A mi Józsefvárosunk

542. Virág nyílott 12.

2016. augusztus 19. - Amijo

Szép jó estét kívánunk! Végre a nagy össznépi nyári nyaralás közben sikerült valamennyi önkormányzati információhoz jutni, bár a dolog apró szépséghibája, hogy megint „csak” Virág Tamástól, de hát van ilyen. 8kerhírek bizottsági jegyzőkönyvből: Lakáspályázatot írt ki a 8ker, egyetemi hallgatók és oktatók pályázhatnak költségelvű lakbérrel többek között egy 9 éves szociális bérházban, valamint az MNP III. által felújított házban lévő lakásokra.

rendorhaz1.jpg

Ingatlanra is költ az önkormányzat: a 4 éve 175 millióért felújított Lujza utcai rendőrház két földszinti lakása vizesedik, most több mint 3,5 millióért rendbe hozzák. A bizottság fideszes elnöke felvetette, hogy esetleg évek óta üresen állnak a lakások, de az előterjesztő vagyonkezelő képviselője nem tudta, pontosan mi a helyzet. Felelős nincs, forrás van. A kerületi többi vizes lakásáról nem szólt az előterjesztés.

Érdekes, hogy a nyár közepén derült ki (pótkézbesítéses anyag volt) az egyik (Deák Diák) iskola tetejének beázása, a javításra egy másik suli (Molnár) mostanra tervezett ablakcse- réjének törlésével biztosítottak forrást. A 454 négyzetméteres tetőre 35 milliót költenek (kicsivel több, mint 77 000 Ft/nm, bár biztosan más munka is benne van), mindent a kerületi vagyonkezelő intéz. (#‎huncutkocsismate)

Bódis Lajos megjegyzése a fentiekhez: legalább két felújított házban, Magdolna 20. és Szerdahelyi 18. és legalább két Corvin-negyedes szociálisban, József 47. és Orczy 31. szociális ez is, csak – a többi hasonló pályázattal együtt – olyan középosztályi és apparátusközeli-szociális.

Ezt meg csak úgy a végire: ha közvetve is, de kerületünk egy fideszes jelese valahogy tök vé- letlenül szóba került a 90 százalékot zsebbe visszakérő fideszes politikus, Mengyi Roland ügyében. (8ker: Itt aztán tényleg minden van, direkt kenőpénzek beszedése céljából kiírt EU-projekt, korábban strómankodás és józsefvárosi önkormányzati ingatlanozás, dr. Juharos Róbert örökös kerületi politikus és megint csak józsefvárosi ingatlanozás.)

További szép estét!

***

A Voldemort-ügy tegnap különben újabb hullámokat vetett, a 168 óra ugyanis arra próbált meg rájönni, hogy vajon Tállai András, vagy Polt Péter segítette a Sötét Nagyurat. (A nyo- mozás leállításáról szóló hírek megjelenése után Polt Péter kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1910428980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása