A mi Józsefvárosunk

541. Problémamegoldás

2016. augusztus 16. - Amijo

"Idősbarát" önkormányzatok figyelmébe: Itt a hollandok válasza a CSOK-ra? – teszi fel a kérdést az Index, annak kapcsán, hogy  Hollandiában kísérleti jelleggel fut egy projekt, amely a fiatalokat ingyen juttatná albérlethez, ha cserébe havi 30 órát idősek segítésével töltenek. Azaz, egyszerre két problémára is megoldást jelenthet a kísérlet. (Korábban már a 444.hu is írt egy hasonló finnországi kísérletről, melyben olcsó albérlethez juthatnak fiatalok, ha vállalják, hogy időt töltenek el idős emberekkel.)

idosbarat.jpg

Ó, hát mért is vezetnének be ilyen pofonegyszerű megoldásokat nálunk! Olyat, amelyikkel egyszerre két hátrányos helyzetű társadalmi réteg is jól járna? Ugyan! De hát akkor hogyan tarthatnánk fent a nagy nehezen egymásnak uszított különféle társadalmi rétegek közti békétlenséget?

S még az is megtörténhetne, hogy a nehezen, óriási költséggel sulykolt gyűlöletpolitikánk, amit más, a határon túlról menekült ágrólszakadtak ellen dolgoztunk ki, egyszerre össze- omlana, s még kiderülne, hogy az Iszlám Állam igazi szövetségesei nem az ő soraikban, hanem miköztünk lelhetők fel. Ki kell adni kereszténydemokrata szövetségeseinknek, hogy azonnal ítéljék el az ilyen "társadalmi rend felbomlasztására alkalmas, álkeresztény elveket hirdető tevékenységet!" (via - Budaházy Gusztáv)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1510415994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása