A mi Józsefvárosunk

528. Testületi nyár… (4)

2016. július 07. - Amijo

S akkor eljött a képviselő-testületi nyár… - Beszámoló a Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 2-ai üléséről

Negyedik fejezet – Válasz jött megint

Mint az már előző részekből kiderült, a múlt hónapi testületi ülés végén feltett kérdéseim közül kettőre korábban megérkezett az írásos válasz, most az utolsóra is választ kaptam. A TÉR-KÖZ pályázathoz beterjesztett módosító indítványomat ugyanis leszavazta a testület, arra hivatkozva, hogy más forrásból kerül sor a Corvin-negyed sétányon kívüli utcáinak felújítására, így megkérdeztem, hogy e feladatok megoldása mikor és miből várható.

jozsefv_kutya1.jpg

(Fotó: ilkajanka, a tumblr-n)

Most választ kaptam, miszerint az Önkormányzat a Corvin Sétány Program részeként számos út felújítását tervezi, a Corvin sétányon kívül az önkormányzat saját fonásból a következő közterületek felújítását végzi el a 2016/2017-es években:

Corvin Sétány II. ütem:
Tömő utca felújítása a Leonardo da Vinci u. és a Szigony u. között
Sétány III. felújítása a Leonardo da Vinci u. _ Bókay János u. kőzött

Corvin Sétány III. ütem:
Práter utca felújítása a Leonardo da Vinci u. és a Szigony u. között
Leonardo da Vinci utca felújítása a Práter u. és az Üllői út között

A válasz szerint a fentieken túl tervezés alatt van a Tömő utca további szakaszának felújí- tása is, egészen az Illés utcáig, azonban az a terület már a Losonci Negyedhez tartozik.

Komássy Ákos, önkormányzati képviselő

***

A képviselő-testület döntése alapján a Fővárosi Közgyűlés által kiírt, közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására vonatkozó TÉR-KÖZ pályázaton kizárólag a Palotanegyedben található (József körút – Üllői út – Múzeum körút – Rákóczi út által határolt terület) társasházak vehetnek részt. Komássy Ákos – többek között – azt javasolta, hogy a kerület más részeire (pl. Csarnok negyed vagy Losonci negyed) fordítsák majd ezt a fővárosi forrást, pontosabban ezek legyenek a leendő pályázati akcióterületek. Egry Attila alpolgármester (palotanegyedi képviselő is egyben) azzal indokolta a többség által elfogadott döntést, hogy ez az összeg nem lenne elegendő egy másik negyed fejlesztésének megkezdésére, csak egy már fejlesztett területen történő folytatásra. Mindenki értékelje úgy ezt, ahogy akarja! (CBFM)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr258873144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása