A mi Józsefvárosunk

525. Döntetlen?

2016. június 27. - Amijo

"Ha valaki hétfőtől szombatig Európát szidja,
akkor vasárnap aligha fogják róla elhinni, hogy meggyőződéses európai"

Pár szót ejtenék, ha kissé megkésve is a Brexiröl (mert ugye tegnapig csakcsak ott voltunk az EB-n): a britek döntöttek, az eredmény bejelentése után alig egy órával lemondott Cameron, s októberre tette távozásának idejét. Merthogy lehet, olyan jól sikerül a kilépés, hogy semmi nem marad az országból. Én meg szomorú, csalódott és dühös vagyok.

brexit2.jpg

A BBC különben feltette azt a kérdést, amelyre péntek reggel óta az egész világ keresi a választ: miért szavaztak a britek a csütörtöki referendumon az EU elhagyása mellett. A válasz nem intézhető el egy mondattal. A kilépést "elintéző" idősebb szavazók* azonban éppen ezt akarják. (Szerk.: az utóbbi mondathoz tessék ezt elolvasni a Kolozsvári Szalonnáról: Mielőtt az én demenciám dönti el a te gyereked jövőjét)

Delfi (444-es kommentelő): "Én egy dolgot nem értek, hol van az ünneplő tömeg? Hiszen nyertek, nem? Ehhez képest mindenki kétségbe van esve, azok is, akik tevékenyen részt vettek a helyzet kialakításában. Boris is, Farage is, kussol és magyarázkodik."

*A részletes adatokból egyértelműen látszik, hogy a 65 évesnél idősebbek 61 százaléka az EU elhagyására voksolt, az 50-60 éveseknek az 56 százaléka menne, a 25-49 éveseknek már csak a 44 százaléka, a 18-24 évesek közül már csak 25 százalék szavazott a kilépésre.

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

***

Megj.: Az Egyesült Királyság gazdasága két óra alatt 350 milliárd dollárt vesztett az értékéből. Ennyi pénzt 40 év alatt kellett volna befizetniük az EU-ba. Pedig ez az egész milyen jó ötletnek, milyen jó kis taktikának tűnt, nem?...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr138848310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása