A mi Józsefvárosunk

510. Fekete Lyuk (2)

2016. május 15. - Amijo

No, kérem szépen. Pár napja írtunk – mekkora volt az öröm! – hogy lett egy újabb kerületi lyukunk, lyukacskánk, kráterecskénk. Pont egy hete, május 8-án került fel a Tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen! fb-oldalára az a kép, mely szerint a II. János Pál pápa térnél rejtélyes módon beomlott az úttest a járda közelében. Merthogy alámosta (kimosta?) a víz. Vagy valami. És bár gondos kezek botratűzve ugyan beleszúrtak egy csíkos izét (zászlót?) jelzésértékképpen, lássuk be, ettől az aszfalt még mindig lyukas maradt.

kozter_lyuk1.jpg

kozter_lyuk2.jpg

Tegnap délután aztán arra gondoltunk, itt az ideje, hogy megnézzük már, hogy miképpen sikerült az elmúlt hét napban a sérült részt kijavítani. Hát kérem tisztelettel, sehogy, még mindig ott állt a lyuk, délcegen. Annyi változott, hogy semmise változott. Ugyanúgy körbekerítve, benne egy csokipapír meg a már fentebb említett csíkos valami, no meg pár szomorú, elázott csikk. A lyuk meg maradt, „aki” úgy néz ki, mától velünk lakik.

kozter_lyuk7.jpg

kozter_lyuk3.jpg

Lássuk be, ahhoz képest, hogy kerületszerte megy az útépítés, felújítás, árokásás, elterelés, ennek a javítása valahogy valamiért elmaradt. Mindenesetre készítettünk pár képet a még mindig meglévő kráterecskéről, csakhogy tudjuk: tényleg most már (még) mindenünk van. És persze senkit sem akarnánk sürgetni – a lassú munkához különben is idő kell – de azért így egy hét után ezt a lyukat, még ha a miénk is, már csakcsak ki lehetett volna javítani a nagy újjáépülés közepette. Vagy nem?

kozter_lyuk5.jpg

kozter_lyuk6.jpg

És akkor így a legvégén most megkérdenénk illő tisztelettel: vajon meddig lesz itt ez a lyuk a környékbeliek – és persze most már mindannyiunk – legnagyobb örömére?

 (Több képet, nagyobb méretben feltettünk az fb-oldalunkra is, ott megcsodálható
a mára már kissé túlkorossá vált lyuk – a Szerk.)

***

Ma sajnos jó hír és CBFM nélkül maradunk, merthogy Ferenc Miklós valahol épp Gyergyószentmiklós és Zetelaka között tapossa az utat Erdélyben. De félre bánat, félre bú, amint hazaér, remélhetőleg beszámol  Addig meg csudaszép szelfizős képek helyet tessék szíves lenni kátyús képeket nézegetni minderről.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr448718282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigyesmester 2016.05.16. 10:45:28

Na ja: ez nem a Kocsis körzetvezető lakóhelyét jelentő Palotanegyedben van, így nem fontos az úthiba kijavítása. Ugye? Na ugye!
süti beállítások módosítása