A mi Józsefvárosunk

507. Testületi ülés volt (10)

2016. május 05. - Amijo

Alig két héttel az előző, rendkívüli testületi után ma megint ült a testület egy nagyot, csak most rendeset, merthogy a hónap első csütörtöke van/volt. A napirenden olyan témák szerepeltek, mint a 2016. évi költségvetés módosítása, a gyermekvédelmi és gyemekjóléti feladatok, az SZMSZ és a közterületi rendelet módosítása, meg az Orczy-negyed Program. De ismételten szóba került az Orczy-kert is. Egyúttal megtudhattuk, hogy a következő ülés június 2-án lesz. (Itt lehet megnézni a mostani ülésről készült felvételt, jó szórakozást!)

testuleti20160505a.jpg

A fenti rövid felsoroláson kívül még persze sok mindenről szó esett, tessék elolvasni Virág Tamás részletes beszámolóját minderről a szokott helyén, a 8ker fb-oldalán.

És bár nem a mai testületihez kapcsolódik, ne csak a mi napunk legyen elrontva, tessék mára még ez is: “Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének. (…) Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat” – fejtette ki különös elméletét Orbán Viktor a napok- ban az Expresso nevű lapnak.

Nos. Orbán nem kérheti azt, hogy hívják rendes embernek. Ha valaki összelop magának egy megyényi termőföldet és a buzi kis hobbijára költi az országa erőforrásait, ezt hívjuk úgy, hogy elmebeteg tolvaj. Ez nem politikai kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat. (via - gondoltaamedve)

És ha valakinek mindez nem elég, itt van még ez is, Anyák napja környékéről: Nagypál Anikó: Az alma, a körte meg a seggfej.

Mára röviden ennyi, de hogy ne maradjunk jó hír nélkül: Rövidül az Orczy-kerti halállista – írta tegnapelőtt a blogján dr. Erőss Gábor. Merthogy a napokban a Nemzeti Közszolgá- lati Egyetem (NKE) főtitkáránál, Horváth Józsefnél járt, aki az egész Orczy-kerti/Ludovika Campus beruházás „főfelelőse”. Közel 2 órát beszélgettünk, s mintha konkrét eredményei is volnának – nem csak az eddigi civil tiltakozásnak, a többpárti fellépésnek, a Zöldom- budsmanhoz intézett levelemnek és az ő válaszának, valamint a Fellebbezésemnek, de a mai beszélgetésünknek is – írja Erőss Gábor. És ezeket a posztjában pontokba is szedte.

További szép napot mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr438689002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása