A mi Józsefvárosunk

497. Végre!

2016. április 06. - Amijo

Még el lehet engedni a vesztett ügyet, mielőtt a nép veri ki a kezükből. (Tóta W.)

Na, erre nem sokan számítottak: ma reggel a Kúria hitelesítette Nyakó István beadványát a vasárnapi nyitva tartás ügyében, kezdődhet az aláírásgyűjtést. Ezt az MSZP összevonja a földügyekre és az állami vezetők bérplafonjára vonatkozó kezdeményezésekkel, így most mindenki egy háromigenes népszavazásra készülhet.

vasarnapi1.jpg

Maga a kérdés így hangzik:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

Most már csak az a feladat, hogy össze kell gyűjteni 300 ezer aláírást!

… akármi is lesz a népszavazási kampány vagy mozgalom eredménye, az biztos, hogy ez már valódi politika lesz: a kezdeményező szerepben fellépő ellenzék fog vitát generálni fontos társadalmi kérdésekről. Olyan vitát, amelynek tétje van, és amelyben legyőzheti a kormányt. Olyan vitát, amely során az istenadta nép szabadon elmondhatja a véleményét, és annak valódi következménye lesz. Rég nem volt már ilyen. Ma van okunk az örömre. (magyarnarancs.hu)

Arra azért igencsak kíváncsi vagyok, hogy most majd mit talál ki a Fidesz, hogy mégis keresztbe tegyen a népszavazásnak... (Szerk.: pl. minden kerületi alpolgármester autóba ugrik, körbejárja az összes boltot, hogy tegye fel a kezét aki…, vagy aki nem.)

Czeglédy Ádám, Józsefváros

***

A február 23-i eseményekkel kapcsolatos feljelentést a szocialisták nem vonják vissza, ragaszkodnak a kivizsgáláshoz, mert bűncselekmény történt. Amiről pontosan lehet tudni, hogy kik követték el, noha a rendőrség hetek alatt sem tudta kideríteni, amit a sajtó három nap alatt kinyomozott. Az MSZP tudni akarja, hogy kik voltak a felbujtók, a kopaszok kikkel álltak telefonos kapcsolatban, voltak-e a háttérben politikusok vagy politikai pártok, ki volt a megbízó, kaptak-e érte pénzt, meg kell vizsgálni, akár titkosszolgálati eszközökkel is, hogy mit tartalmaznak a híváslisták. Ha leszállnának az ügyről, hangzott el az MSZP tájékoztatóján, abból az következne, hogy Magyarországon ilyet minden következmény nélkül meg lehet tenni. (Népszabadság)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr138574256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása