A mi Józsefvárosunk

495. Péterné jól megnézte

2016. március 30. - cbfm

„… állítólag végigmegy a kerület összes sztrájkoló iskoláján. A tanárok nem örültek a látogatásának,"

Ma reggel nyolc órától kilencig több tucat iskolában leállt az oktatás, a tanárok polgári engedetlenséggel tiltakoztak az oktatási rendszer ellen. Volt, ahol fát ültettek, szemetet szedtek, máshol élőláncot alkottak az iskola körül. A Tanítanék Mozgalom felhívására számos józsefvárosi általános és középiskola előtt is demonstráltak a tanárok, a szülők és a diákok, jó volt látni a trefortosokat a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, a fazekasosokat a Horváth Mihály téren, a losisokat és mindenkit.

santha_peterne1.jpg

A Kettős Mérce szinte percről percre követte az eseményeket, nekem meg megakadt a szemem az alábbi sorokon:

"9.20 Kiment a nyolcadik kerületi alpolgármester megnézni, ki tiltakozik és ki nem. Sántha Péterné, nyolcadik kerületi alpolgármester egy nagy kék autóval érkezett a Losonci Téri Általános Iskola elé (ahova nem lehet behajtani egyébként), megnézni a sztrájkoló tanárokat. Miután kiszállt a kocsiból, hangoskodva (állítólag ilyen a stílusa alapból) megjegyezte, úgy tűnik, sokaknak lesz lyukasórájuk, majd azt is, hallotta sok a szimpatizáns tüntető. Megkérte, emelje fel a kezét, aki tanár, hogy lássa valójában hányan sztrájkolnak (tudósítónk szerint a tanárok elenyésző része emelte fel a kezét). Majd visszaszállt a kocsijába és elhajtott. A tanárok nem örültek a látogatásának, nem is értették mit keres egyáltalán itt. Állítólag végigmegy a kerület összes sztrájkoló iskolájában."

Felháborítónak tartom az alpolgármester asszony ilyen jellegű „iskolalátogatását”. Félel- met akar kelteni a tanárokban?! Semmi köze hozzá, hogy melyik tanár demonstrál az ellen az oktatási rendszer ellen, melyet a fidesz és ő törpe pártja a KDNP pakolt mindannyiunk nyakába. Pénteken 13 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Emberi Erőforrás Bizottsága rendkívüli ülésén mindenesetre megkérdem az alpolgármester asszonyt, hogy mindezt mégis hogy a fenébe gondolta!

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár a TV2 reggeli műsorában azt mondta, hogy eddig és ezután sem fogja semmilyen retorzió érni a pedagógusokat, amiért részt vesznek a engedetlenségi akcióban.

***

Más, de ez is közérdekű: szintén mától, csatornázási munkálatok miatt lezárták a Karácsony Sándor utca felét, a Kálvária tér felől behajtani tilos! A 99-es busz a Blaha Lujza tér felé a Lujza utcán halad át. Az ideiglenes megálló a Lujza utca 38. előtt van. A Teleki téri megállókat csak pár méterrel tették arrébb, a Szerdahelyi utcába. További szép napot! (Képek az fb-oldalunkon…)

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr98546986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása