A mi Józsefvárosunk

484. Ki segít kinek

2016. február 29. - Amijo

Keddtől az utcára kerülhetnek az adósok. Vége a téli kilakoltatási moratóriumnak, tízezrek veszthetik el az otthonukat, akár tízezreket is kilakoltatás fenyegethet – írja az index.hu.  Ehhez az cikkhez fűzött egy hosszabb bejegyzést (megjegyzést) az fb-oldalán Budaházy Gusztáv. Meg a 8ker oldalán – és most már nálunk is.

kilakoltat1.jpg

Bár a képen nem épp a cikkben szereplő devizahitelesek egyike szerepel, hanem egy Szigony u.-i önkormányzati bérház és lakói – melynek problémáival nemcsak a Nemzeti Eszközkezelő nem foglalkozik, s melyre a magáncsőd pénzügytechnikai praktikái sem igen vonatkoznak, s akikkel legfeljebb az AVM és kapcsolt részei foglalkoznak – a moratórium lejárta, mégis a maga kérlelhetetlen valóságával fordul azok ellen, akik valami jószolgálati csodától, vagy holmi rendeletmódosító szépségtapaszoktól várják válságos lakhatási helyzetük megoldását.

Azok pedig, akik az efféle leegyszerűsítő megoldásaikat, (kellő politikai érzékkel) össze tudják kötni az önkormányzati bérlők egy szűkebb rétege érdekeinek felvállalásával – anélkül, h az egész rendszerben megbúvó hiátusokról ("üres" és diszfunkcionálisan használt lakások, folyamatos állagleromlás, kaotikus közegészségügyi helyzet, stb.) halvány lövésük volna – most, anélkül, h pártfogoltjaikon érdemben segíteni tudnának, csak a még nagyobb zűrzavar és viszály magvait hintik el, az amúgy is totális katasztrófa szélén tántorgó önkormányzati rendszerben.

Ám, ahogy a szegényellenes, megátalkodott restrikciós (lakás)politikára nem gyógyír a bérlők egy csoportjának egyoldalú, minden más vonatkozási pontot figyelmen kívül hagyó "képviselete", mely pl. szoros szövetségesi kapcsolatokat ápol a Magdolna Programok korrupt és csődközeli városrehabilitációs "modellkísérleti programjával”, úgy a teljes bérlakásügyi reform sürgető szükségét demagóg "szegénypolitikával" halogatni igyekvő, a problémát pártpolitikai gyúanyagként kezelő komisszárok lelkes kis csapata se biztos, h "hivatásos hajléktalanjaival" az önkormányzati bérlakáspolitika ügyére érdemi megoldásokat kínál.

Annyi bizonyos ugyanis, h e bonyolult helyzet megoldása nem egyedül a mégoly kiszolgál- tatott lakbérhátralékosok és a kilakoltatás rémével más okból farkasszemet nézők ügyében keresendők. Sőt, ezen réteg érdekeinek kizárólagos preferálása a többiekével szemben – mint e réteg egyik tagja sem mondhatok mást – nemhogy megoldást nem hozhat ebben az egyre akutabbá váló ügyben, de (a remélt pozitív változásokkal ellentétben) csak a válság eszkalálódásának nyit további utat, egyenesen a közeli katasztrófáig.

Az ő megoldási javaslataik ugyanis, kísérteties hasonlóságot mutatnak a velük szövetséges Rév8 ZRT. elhíresült "Bérlői Kisokosával", mely – meg lehet nézni – időnkénti lakás- szellőztetéssel akarja orvosolni az általa nedves odvakká varázsolt "felújított lakásokat," s melynek közbotrányba s röhejbe fulladt, a Magdolna-negyedben éktelenkedő, buszmeg- állóbeli lebegő csészealjain félbudapest röhög. A "császár új ruhája" pedig, a harcos civilek szemérmét takarja a legkevésbé.

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr838429132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása