A mi Józsefvárosunk

483. Szigony utca (6)

2016. február 26. - cbfm

Jövő hét csütörtökön, Józsefváros képviselő-testületének következő ülésén születik meg a végleges döntés a Szigony utca átnevezése ügyében - mi a döntésig folytatjuk/folytattuk a tiltakozó aláírások gyűjtését. A tegnapi zord időjárás után ma szerencsére szépen sütött a nap, holnap (szombaton) ismét találkozunk 9 és 11 óra között a Szigony utcai SPAR-nál!

szigony4_tilt1.jpg

A kerületi lap mostani számában ugyan azt írják (11. oldal második cikke), hogy a kerület vezetése „a lakók kérésének megfelelően” letett a Szigony utca átnevezésének tervéről.

Az most egy dolog, hogy a cikkben az MSZP aláírásgyűjtéséről még véletlenül sem ejtenek egyetlen egy szót sem, de hát istenem, így megy ez már elég régóta, nem csodálkozunk. De gyanakszunk. Mert ugye – cikk ide vagy oda – még semmiféle hivatalos döntés nem született! Mindenesetre a következő testületi ülésen lesz egy MSZP-s előterjesztés, ami az utca nevének levédéséről szól. Ha ezt a fidesz is megszavazza, akkor lesz az ügy lezárva. (És nem akkor, amikor a kerületi lap belengeti annak lezárását…)

Így a végire meg még feltesszük ide egy lakossági észrevétel részletét a „Tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen!” csoport oldaláról – a fentebb említett cikk kapcsán:

„… Az már egy külön történet, hogy maga a cikk iskolapéldája a manipulatív hírközlésnek, a hírhamisításnak, a sajtóetikai alapelvek semmibe vételének. Lehet, hogy a hiba bennem van, de én nem emlékszem olyanra, hogy a lakóterületemet érintő "fontos kérdésben" bármikor is külön levélben kikérték volna a véleményem (vagy bárkiét ott, ahol lakom).

Erre jó példa az, hogy közérdekű adatigénylés keretében kellett megtudnom azt, hogy ahol lakom (vagyis a Tömő utcától délre eső részeket) kivették a Corvin Sétány Projekt területéből, és ezekre a tömbökre SEMMI terve nincs az önkormányzatnak.

Szövegelnek arról, hogy ezer háztartást kerestek meg levélben - csak a Szigony utcai panelházat elnézve, bizony karcsúnak tűnik ez az "ezer háztartás" sztori. Aztán vakítanak, hogy "kevesebb mint 170 visszajelzést" kaptak – szerintem jóval többet, mert szerintem a tiltakozó emaileket semmibe vették. És szinte magától érthető az, hogy az MSZP Szigony utca megnevezésének megtartása iránti aláírásgyűjtő kezdeményezéséről egy karaktert sem közöltek. Aljasok – ugyanúgy, ahogy a Nemzeti Választási Iroda és különösen vezetője a "kopaszkodáskor". Az ügy szempontjából az a fontos, hogy a Szigony utca marad Szigony utca. De szerintem akkor sem kellene leállni az aláírások gyűjtésével – mert úgy tűnik, hogy a Rezsim szinte minden szinten a "Csendes Ellenállástól" és tiltakozástól tart és retteg a legjobban.”

További szép napot mindenkinek!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM), Magdolna-negyed

***

Röviden a kommentben említett "kopaszkodás"-hoz: tegnap este Nyakó István volt az ATV vendége, hát mit mondjunk, nem nagyon vidám az, amiket mesélt a bőrfejűekkel történt kalandjairól. Szintén tegnap közleményt adott ki az az ősz hajú magánember néni is, aki kigyúrt kísérőkkel jár népszavazást kezdeményezni, merthogy ő egyetért azzal, hogy zárva vannak a boltok vasárnap, ezért akar népszavazást róla...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr428422154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2016.02.29. 14:16:33

Köszönöm az írást, egy kérdésem lenne:ez amúgy mit jelent pontosan?
"A Tömő utcától délre eső részeket kivették a Corvin Sétány Projekt területéből, és ezekre a tömbökre SEMMI terve nincs az önkormányzatról."

A Tömő utcától délre a Leonardo-Bókay-Szigony-Balassa utcák vannak, ezek közül a Leo-n és a Bókay-n aszfalt sincs.
Ha ezeket a területeket kivették a program alól, az utcák, tömbök minimális rehabot sem kapnak? Marad pl a a macskakő?

Amijo 2016.03.02. 09:58:18

Mi sajna nem tudjuk, de talán, de talánő, aki megosztotta a fészen tud részleteket is...
www.facebook.com/kalmanter.szell?fref=nf
süti beállítások módosítása