A mi Józsefvárosunk

475. Mese a vészhelyzetről

2016. február 03. - akoskomassy

A Csillagok háborújának a Klónok támadása c. epizódja egy sorsdöntő jelenetét juttatja eszembe az az abszurd helyzet, amelyre Orbán és hívei a terrorvészhelyzet lehetőségére hivatkozva készülnek napjainkban. E jelenetben Palpatine kancellár – aki egyébként a sötét erő könyörtelen ura – a jóságos és bölcs kancellár álruhájába rejtőzködve, a válsághelyzetre hivatkozva rendkívüli felhatalmazást kap a galaktikus szenátustól. 

orban-mti_1.jpg

A szavazást persze saját beépített emberei kényszerítik ki. Amint megkapja a sötét nagyúr a felhatalmazást, első lépéseként bejelenti a galaktikus hadsereg létrehozatalát. Ezzel azt a hatalmas klónhadsereget legalizálja, amelyet a naprendszer peremén már hosszú ideje gyártanak, s így hivatalosan is elkezdi a galaktikus köztársaság felszámolását, a majdani birodalom kiépítésének legalizálását, hivatalossá tételét.

A csillagok háborúja persze csak egy mese. Azt viszont egészen abszurd tragédiának tartom, hogy a kormányfő és párttársai bohócoknak nézik Magyarország népét. Persze, persze, mindenre előadják az "egyedi magyar megoldás” szövegű maszlagot. A világ körülöttünk már átlátta Orbán hazugságrendszerét. Itthon a többség azonban még megeszi mellébeszélésüket. Remélem nem sokáig.

Mi ebben a cirkuszban nem veszünk részt. Elképesztőnek és elfogadhatatlannak tartjuk Orbán Viktor minden teljhatalmi törekvését. A Magyarországra leselkedő legnagyobb veszélyt nem a terrortámadás, hanem az orbáni önkény kibontakozása jelenti.

Komássy Ákos
(A kerületi lap Nézőpont rovatába küldött írás.)

***

Azoknak, akik eddig még nem hallottak róla: Józsefváros vezetése fontolgatja a Szigony utca átnevezését, az alpolgármester és az önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatos levele itt olvasható. Mi tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen! Csatlakozzon csoportunkhoz! (Tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen! fb-csoport)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr88357348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása