A mi Józsefvárosunk

471. Életképek 16. - CBFM

2016. január 22. - cbfm

Hová tűntek a Népszínház utcai fák? - Hónapokkal ezelőtt feltűnt, hogy a lassan teljesen lepusztult Népszínház utcából eltűntek azok a faládák (planténerek), melyek 2-3 éve tettek ki oda. Többségükben már nem volt fa s a kezdetben mindben ott lévő magyal (szúrós cserje) már mindből hiányzott. Jobbára senki sem gondozta őket, a lakosság egy része meg hamutartónak és szemetesnek használta az üres és még élő fás ládákat, így aztán mindent beborított a szutyok. (A szemétkosarak csak mint finom utalások vannak jelen, a szemét nem bennük, hanem mellettük és a dézsákban nyert elhelyezést.)

dezsa1.jpg

Tegnap a Magdolna negyedben sétálva megtaláltam a már általam korábban is ismert, szem előtt lévő helyek mellett a harmadik helyszínt is, ahol az elszállított planténereket tartják. A Dobozi utcában, a FiDO parkkal szemközti üres telken van tehát a földdel teli ládák többsége.

dezsa2.jpg

dezsa3.jpg

Bár az igazi nagy hidegek most jönnek, de hamarosan itt a tavasz. Nagyon remélem, hogy a ládák új fákkal és cserjékkel visszakerülnek a Népszínház utcába! Azt is remélem, hogy a városüzemeltetés rendesen fogja gondozni őket s így – esetleg, netántán – a muskátlik mellett újra fák is lesznek az utcában.

  1. kép: Dobozi utca (FiDoval szemben, az óriás plakátok mögötti telek.)
  2. kép: Magdolna utca (a Polgárőrség által kezelt közösségi kert telke)
  3. kép: Teleki téri piac parkolója (a volt ideiglenes piac helye)

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr868301202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása