A mi Józsefvárosunk

464. Józsefváros 2015.

2016. január 02. - Amijo

Jóestét, jó szurkolást! Eredetileg most nem állt szándékunkban egy visszanézéssel nyitni az évet, de aztán szóltak, hogy de, van kedvünk meg szándékunk. Mert itt van, megjött ugye az újév, és ha nehezen is, de eltelt a 2015-ös esztendő. Így aztán ennek örömére nézzük már meg Józsefváros (és persze Kocsis Máté) most eltelt egy évét. Hát megnéztük. Zanzásított, szubjektív beszámoló következik, a teljesség igénye nélkül.

mnp_bg4.jpg

Nos, elég sok minden történt az elmúlt évben, ezekből csak egypárat emelnénk ki: volt MNP 3 felújítási-átadási dömping, lett néhány Patyomkin-homlokzatunk és egy kráterünk, meg óvoda összevonásunk, fokozódó HIV-veszély, romos, elhanyagolt Magdolna- és Orczy-negyed, kommunális adó (?), szegényedő lakosság, kilakoltatások, menekültek üldözése s velük való riogatás, buzeránsozás, elégedetlen civilek és lakosság. Egyszóval – minden újjáépülés ellenére – valahogy most sem volt jó szegénynek lenni Józsefvárosban.

aug20-3.jpg

Megjegyzendő még, hogy az év legnagyobb durranása kétségtelenül az augusztus 20-i ünnepi pofozkodás és az utána következő hazug mismásolás volt, de ősszel például dadaista buszmegállóink is lettek. Ötmilláért.

megallo4.jpg

És akkor most pár szó a pogiról: több fészbuk bejegyzésén kívül emlékezetes volt, amikor még áprilisban a Sorsok Háza bejárásán megpróbáltatásnak nevezte a magyar zsidók II. világháború alatti tragikus sorsát, hajléktalan-, tűcsere- és drogtesztügyekben meg komoly civil ellenállással találta szemben magát. Talán ennek köszönhető, hogy januárban teljesen kiborult, és nekiugrott a civileknek, és akiket – biztos, ami biztos – meg is fenyegetett. Majd az év folyamán még úgy mellékesen feljelentette Jámbor Andrást, mert az szerinte megsértette a polgármesteri izéjét, no… becsületét. Közben ország-világ megtudhatta, hogy ő bizony „nem buzeráns”, ezügyben később még Ungár Klárával is perre ment.

kocsis_ungarper1.jpg

November elején különben városházi forrásokból felröppent az a hír, hogy Tarlós István nem biztos, hogy kitölti a ciklust Budapest élén, de szinte bizonyos, hogy 2019-ben távozik posztjáról. Az új erős ember Kocsis Máté lehet, aki azokban a napokban már amúgy is a Fidesz budapesti elnöke lett. (És akkor még a kéziszövetségről nem is beszéltünk...)

Hát úgy nagyjából ezek voltak az elmúlt év történései, de ha már az írás legelején szóba került, nézzük meg így a legvégén a 2015-ben legolvasottabb posztok listáját is…

Mint az fentebb látható is, tavaly azt az írást olvasták a legtöbben, melyből mindenki megtudhatta, hogy Józsefváros polgármesterének homofóbiája taplósági csúcsokat döntöget, de komoly sikereket aratott a polginak összeállított Orczy-negyedes korrepetálás mind a négy leckéje is. Röviden ez volt tehát Hölgyek, Urak – ha csak így szubjektíven is, a teljesség igénye nélkül összeszedve – a tavalyi év Józsefvárosban. Innen folytatjuk majd, további kellemes szórakozást és még egyszer boldog újévet kívánunk mi is minden kedves olvasónknak. És hogy idén is mondjunk valami biztatót: hajrá Balogh néni!

P.s.: A Fidesz ifjú titánja, a mi kicsi pockunk – csakúgy, mint az elmúlt években – tavaly is mindent megtett azért, hogy kivívja az ellenzék és a civilek utálatát: a kukázás betiltásától kezdve a tűcsereprogram ellehetetlenítésén át a menekültek és a melegek elleni kirohanásokig számtalan okot adott arra, hogy ne szeressék, ne szeressük. És nem is szeretjük. Bár szerintünk őfőméltósága ezt (is) nagyívben lesz@rja.

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr888228310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása