A mi Józsefvárosunk

423. Drogteszt újratöltve?

2015. szeptember 16. - Amijo

Tetszenek még emlékezni Kocsis Máté briliáns ötletére, mely szerint drogtesztre küldené – többek között – az iskolás gyerekeket? Nem? Pedig a kormány nem felejtette el, nem ám, sőt most sunyi módon ismét elővették a pisiltetős ötletet. A Népszabadság szerint ugyanis elkészült az a szakértői jelentés, amely azt vizsgálta, drogtesztre kötelezhetők-e a gyerekek, a politikusok és az újságírók. A lap szerint a dokumentum hamarosan a kormány elé kerül Pintér Sándor belügyminiszter és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter javaslataként.

drog_nepszabi.jpg

A jelentés elkészítésében több mint egy tucat szervezet vett részt, a dokumentum alaposan körbejárja a problémát, és egyáltalán nem meglepő módon arra jutott, hogy a drogteszt bevezetése meglehetősen aggályos lenne. A jelentéstevők szerint, ha a kormány minden- képp be akarja vezetni a kötelező szűrést, akkor az csak lépcsőzetesen és egy meglehetősen hosszú folyamat eredményeként teheti meg. A jelentés nem mellékesen megjegyzi azt is, hogy az Unió tagállamaiban jelenleg sehol sem alkalmaznak kötelező, rendszeres drogtesztelést. A kormányzat jó szándékát pedig valamelyest megkérdőjelezi az, hogy a költségvetés ma jóval kevesebbet költ a drogfogyasztás visszaszorítására, mint tette azt 2010 előtt – írja még a Népszabadság.

***

Hiába no, egy ilyen remek ötlet nem vész el, sőt rögtön elő is kapják, ha valamiféle – isten tudja, miféle – érdek úgy kívánja. Úgy látszik, most valamiért úgy kívánja. Pedig nem is olyan rég Kövér Laca bácsi igencsak bírálta a Fidesz elhamarkodott és teljesen átgondo- latlan akcióterveit, lásd pl. a drogteszt (A Fidesz forró krumpliként hajította el a kötelező drogtesztet). Mint még március környékén mondta, jó lenne, ha a párttársak gondolkod- nának is, mielőtt beszélnek. A drogtesztes ötletgazda akkor mélységes mélyen hallgatott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr977792782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.17. 15:38:36

Nos, valami ilyesmikről beszéltem és írtam én éveken keresztül, oszt csak kiderült, hogy igaz minden, nemde...

index.hu/belfold/2015/09/17/sajat_feketekasszajukrol_beszelgetettek_a_jozsefvarosi_szocialistak/

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.17. 16:21:22

Tán még kellemetlenebb az eredeti cikk, melyből az is kiderül, hogy e blog webmestere, aki egyben az én korábbi blogom és a megszüntetett mszp8.hu-é is volt, szintén a feketekasszából volt kifizetve.

Komássy Ákos mint emlékezetes, följelentett több bíróságon is, ebből csak egy maradt talpon, e honlap webmestere 5-szöri idézés ellenére nem jelent meg, Komássy Ákos pedig jegyzőkönyvben mondta a tárgyaláson, hogy nem volt ilyen kifizetés, Komássy Kinga pedig elmondta, hogy nincs tisztában Pártelnök öccse dolgaival, nem követi az MSZP munkáját. Ezt asszem többrendbeli hamistanúzásnak hívják, és érdekes momentum lesz a másodfokú tárgyaláson, ugyanis a vádlóból így lesz vádlott, mint azt egyébként a tárgyalás elején Komássynak előre jeleztem.

Nos, Uraim és Hölgyem, a mókának vége. A szar előbb-utóbb mindig fölemelkedik a víz felszínére, csak kellő kitartás és türelem kell ehhez, nekem pedig van.

A cikk linkje mellékelve, valszeg az ügyben érintett webmester törölni fogja a kommentemet, de természetesen azt lementem, ugyanis ilyen esetben a törlés maga is bizonyíték, és használni is fogom. Üdv.

magyaridok.hu/belfold/feketepenzek-az-mszp-forradalmi-kasszajaban-18173/

Amijo 2015.09.17. 17:38:36

Hozott isten! Rég tetszettél erre járni... :)

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.17. 19:14:01

Mivel korábbi nickemet kitiltottad, webmester.

vajdapeterutca 2015.09.18. 07:48:42

Jé, Jónás Béláné még létezik? Legutóbb a Szabó Gábor által kiszivárogtatott elnökségi levelezésben láttam őt idézni, de az sok éve volt. Utána már csak az önkormányzattal kötött tanácsadói kifizetések kedvezményezettjeként, és az MSZP közösen titkolta a Fidesszel, hogy mit dolgozott érte.

Szegény Komássy Ákos, elfogadja a tanácsadói megbízásokat, a saját kampány imitálásával hozzájárul Kocsis Máté győzelméhez, aztán még fenékbe is rúgják.

vajdapeterutca 2015.09.18. 07:53:22

Jónás = Jóvér, bocsánat minden érintettől.

(Bár így járhat, akinek a neve csak botrányok és nem pályáztatott szerződések kapcsán forog, személyesen távol tartja magát a közélettől.)

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.18. 08:33:40

"Komássy Ákos, a párt kerületi elnöke és az ügy egyik főszereplője nem hiszi, hogy létezne a lapunk által idézett hangfelvétel, tagadta, hogy lenne feketepénz a pártnál, a feketekassza pedig csak egy becenév, ami egy feketére festett pénztároló dobozt takar."

:D :D :D

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.18. 18:19:25

És Miákosunk szerint nemlétező hangfelvétel első darabja fönn, a szereplők beszéde felgyorsítva, lehet tovább tagadni :D :D :D

www.youtube.com/watch?t=19&v=VhWLk7FyefA

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.18. 18:26:24

Ja, mellesleg Torzsa Sanyit, meg Camara-Berecky Ferit is beidézte Ákosunk a tárgyalásra, akik lelkesen elmondták, hogy Ákosunk velük együtt soha nem is csinált és nem csinálna semmi csúnyaságot, asszem Fijjug, kezdjetek gondolkodni, hogy a másodfokon mire módsítjátok a tanúvallomásotokat, mert ha ez így marad, akkor Ti is vádottak padján lesztek...

Gábor Szabó Tuareg 2015.09.18. 18:35:35

(5) Aki a hamis tanúzást polgári ügyben követi el, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha a polgári ügy tárgya különösen nagy vagyoni érték vagy különösen jelentős egyéb érdek, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
süti beállítások módosítása