A mi Józsefvárosunk

403. Kérdések

2015. augusztus 01. - LaMaa

Lehet-e normális országnak nevezni azt, ahol a háború poklából érkező emberekre rázárják a vagonajtót? Lehet-e könyörületesnek nevezni azt a busztársaságot, amely nem engedi fel a menekülteket a járataira? Épeszű-e az a börtönőr, aki félig agyonver egy lányt, mert azt hiszi, hogy a barátja menekült? Józan-e az az ország, ahol pengés kerítést építenek? Humánus-e az a MÁV alkalmazott, aki gumibottal fenyeget szerencsétlen embereket? Keresztény-e az a kormányzat, amelyik tudatosan és végtelenül cinikusan a menekülteket kiáltja ki aktuális bűnbaknak? (via – vincentblog)

menekultek2.jpg

Olvasom, hogy mától gyakorlatilag esélyük sincs a Szerbia felől érkező menedékkérőknek arra, hogy az ügyükkel a hatóságok érdemben foglalkozzanak. Déli szomszédunk biztonságos harmadik ország – döntötte el a kormány, azt üzenve mindenkinek, tessenek ott menedékjogért folyamodni. Olvasom azt is, hogy szerdán – szintén a kormány – a költségvetési tartalék terhére az eddigi 6,5 milliárdon túl 22,2 milliárd forintot hagyott jóvá a "migrációs probléma kezelésére”. Pedig hány stadion épülhetett volna belőle…

LaMa

***

"Naponta több száz ember érkezik kis hazánkba. Fáradtan, elgyötörten, kétségbe esetten, gyászolva, űzötten, kisemmizve. Gyerekkel, feleséggel, nagypapával. Menekülnek valami elől és mennének egy jobb, békésebb, normális országba. Nem véletlen, hogy nem mi vagyunk a célország."

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr887671104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása