A mi Józsefvárosunk

376. Köszönte a meghívást

2015. május 30. - Amijo

07.jpgÉs most megint csak pár szó a drogtémáról, és persze megint csak 8ker oldaláról. Bár két napja íródott, azért még feltesszük ide mi is, hátha így többen látják, esetleg olvassák. És reménykedünk, hogy Ferencz Orsolyának (önkormányzati képviselő, a kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője) – a pár perces tv-s vitán kívül – esetleg lesz még arra is pár perce, hogy a belátható időn belül újra válaszoljon a téma felvetőinek.

***

Vitát akartunk a drogtémáról
(8ker május 28., 18:40)

Meguntuk a sok cikk posztolgatását, azt gondoltuk, a kerület lakóit érdekli egy élő beszél- getés, ahol ők is kérdezhetnek, és arra jutottunk, megszervezzük azt, majd tudósítunk is akár. Két hete közös invitáló levelet írtunk Ferencz Orsolyának (fideszes képviselő, a ke- rületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője) és Sárosi Péternek (a TASZ drogpolitikai programvezetője). Utóbbi hamar reagált, hogy részéről „semmi akadálya”, a képviselő asszony levele egy hét múlva érkezett meg. Köszönte a meghívást, de ahogy írta „sajnos elfoglaltságaim nem teszik lehetővé, hogy eleget tegyek megtisztelő felkérésének. Szerencsére azonban – mint az Önök előtt is bizonyára ismert – már volt alkalmunk szakmai vitát folytatni Sárosi Péter úrral a Hír TV Magyarország élőben c. műsorában.”, és belinkelte a vitát, hogy a témában érdeklődők megnézhessék.

ferenczorsolya2.jpg

Gyorsan válaszoltunk (Virág Tamás), miszerint „A felvételt természetesen ismerjük, de egy néhány perces televízióvita nagyon más műfaj, mint egy hosszabb élő beszélgetés, amit ráadásul azon a környéken rendeznek meg, amelyik érintett. Ezért a JKEF elnökeként és a témában rendszeresen megnyilvánuló önkormányzati képviselőként kérem, hogy elfoglalt- ságai ellenére szíveskedjék megfontolni a beszélgetés lehetőségét, illetve amennyiben erre semmi esélyt nem lát, megnevezni mást, aki az önkormányzat és/vagy a JKEF képviselője- ként a rendezvényen részt lehet. Valamennyien elfoglaltak vagyunk, azt gondolom, hogy a választópolgárokkal való személyes kapcsolattartás (különösen egy, az önkormányzat által rendszeresen vitt témában) jó befektetés a kerület életének segítése érdekében.”

Ferencz Orsolya a válasz óta eltelt egy hétben nem ért rá a válasz megírására, így a vitát a KEF elnökének elfoglaltsága miatt nem tudjuk megtartani. Ezzel mindenki veszít, az külön szomorú, hogy a szakmai fórum vezetője egy rövid tévévitát fontosabbnak tart, mint egy interaktív beszélgetést. Úgy tűnik, elsősorban politikus, és csak akkor foglalkozik szakmai kérdésekkel (akár a felkérés továbbításával), ha marad rá ideje és energiája.

Ha meggondolja magát, jelezzen, mert mi továbbra is készen állunk a megszervezésre.

8ker

***

2012-ben a KEF elnök (a jelenlegi jegyző) és koordinátor (elismert szakember) vállalta a lakosokkal és civil szakértőkkel való több órás, nyílt vitát, nem ették meg őket. Sajnos Kocsis Máté és stábja azóta nemhogy nem vállal nyílt vitát, hanem a képviselő-testület elé sem terjesztette a megígért drogstratégiát, sem 2012-ben, sem 2015-ben. (Bódis Lajos)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr117505116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása