A mi Józsefvárosunk

373. Kölcsey - már csak volt

2015. május 24. - Amijo

Még tegnapelőtt ez az olvasói üzenet jött az oldalunkra: "Nem tudom volt-e már, de én ma vettem észre sajnálattal, hogy mi történt a Kölcsey utca - Körút sarkán lévő Kölcsey emléktáblával." A felvétel is akkor készült a Kölcsey-emléktábla hűlt helyéről, azt azonban nem tudni pontosan, hogy mikor történt a rongálás. Ami biztos: hogy nem aznap.

kolcsey_tabla1.jpg

És az is biztos, hogy a streetview-n egy éve, 2014 májusában még ott volt a tábla.  A többek által többször megénekelt – és azóta persze ide is felkerült – "Józsefváros újjáépül” táblácska szerencsére nem sérült meg…

***

Aminek a ház falán kéne lenni: Kölcsey Ferenc domborműves emléktábla - Kölcsey Ferenc emléktáblája, Bp., VIII., Kölcsey utca 1. (Köztérkép): 60x150 cm kő lapon kerek bronz fejdombormű. Felirat: "KÖLCSEY FERENC/született 1790. aug. 8/meghalt 1838. aug. 24." "Hass, alkoss, gyarapíts,/s a haza fényre derül."

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr927488004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása