A mi Józsefvárosunk

345. Szomszédoljunk

2015. március 28. - cbfm

03.jpgKezdjük az egyik szomszéddal: szerdán arról írt a Magyar Narancs, hogy az ottani polgármester (dr. Bácskai János) vendégül látta a Ferencvárosi Úrhölgyek Polgári Egyesületét. Igen, a hír igaz, nem álhír, nem Hírcsárda. És a Narancsban látható képek is valódiak. A cikkből ugyan nem derül ki, de azokról az "úrhölgyek”-ről van szó, akikkel tavaly tavasszal a kampányban mi is találkozhattunk itt nálunk, a kerületben.

Például ott voltak a kitelepülésünk megzavarásánál a Nagyvárad téri aluljáróban. A cikkben szereplő Gyurákovics Andrea elnökasszony meg pontosan annyira civil Ferencvá- rosban, mint Gondos Judit (ti. Orczy Egyesület elnöke) Józsefvárosban.

kekpont_tuntetes.jpg

Folytassuk a másik szomszéddal: szintén szerdán Erzsébetváros képviselőtestülete húsz százalékkal csökkentette az önkormányzati lakások lakbérét. Méghozzá azzal az indoklással, hogy számos bérlő rajta kívül álló okokból nehezen, vagy nem tudja megfizetni a lakbért, így a családok egy részének lakhatása veszélyeztetetté vált. A rendelet május 1-jén lép hatályba. Nem mellékesen, az ellenzék öt – bérlakásokhoz kapcsolódó javaslatából – négyet fogadott el a testület, megkönnyítve ezzel 2700 család életét.

Annyira, de annyira kíváncsi vagyok, hogy a mi derék polgármesterünk a két fenti példa közül vajon melyiket tartja követendőnek: az úrhölgyezőset vagy a lakbércsökkentőset?

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr307312836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása