A mi Józsefvárosunk

337. Még táblácskát, még!

2015. március 14. - Amijo

04.jpgRemélhetőleg még többen emlékezhetnek arra, hogy a minden sarokra kirakott "Józsefváros újjáépül” táblácskákkal kapcsolatban egy kerületi lakos anno remek kérdéseket tett fel itt a blogon. Őt is (meg még másokat is) érdekelte volna az az apróság, hogy végül is mennyibe került egy ilyen tábla, hányat gyártottak le, mibe került ezek felszerelése, és így mi a táblák kihelyezési költségének végösszege.

A kérdések egy részére most sikerült válasz találni a 8ker fb-oldalán, a Józsefváros újjáépül című albumban. Itt látható ugyanis egy dokumentum, amelyben Kocsis Máté által nagyon nem szeretett közérdekű adatigénylésre – többek között – a jegyzőasszony részben megválaszolja azt, hogy mennyi pénzt szórt el az önkormányzat önmaga fényezésére.

tabla_ujjaomlik.jpg

A doksi mellet a szöveg: „Szép és új kiegészítő utcanévtáblákat kapunk, így felmerült, hogy vajon erre a propagandára mennyi pénzt szór el az önkormányzat. Nem sokat, sarkonként 6 912,5 HUF a két tábla - és minden sarokra mindkét oldalára ki kell tenni. Hogy hány táblát raknak ki összesen? Ahány sarok van! Sarokszámlálásra és táblák fotózására fel!”

tabla_doksi.jpg

Hogy végül is hány táblát raknak ki összesen? Erre nem adott pontos választ a jegyzőasszony. Tehát kérem tisztelettel – ahogy a 8ker oldalán is elhangzik – sarokszámlálásra fel, majd egy apróbb matematikai művelet elvégzése után máris megtudhatjuk, mennyibe is került mindez – nekünk.

***

Az összes feltett kérdésére ugyan még mindig nem jött válasz, de ne elégedetlenkedjünk, már ez a fenti valami is valami. Csak emlékeztetőül, az összes kérdés így hangzott:

  1. Kinek jutott eszébe, hogy állandó önreklám legyen a kerületben?
  2. Ki hagyta jóvá?
  3. Mibe kerül egy tábla?
  4. Hány táblát gyártattak le, tehát mi az előállítási költség végösszege?
  5. Mibe kerül egy tábla felszerelése? Hányat szereltek fel? Végösszeg?
  6. Mennyi ennek a táblának információs értéke?
  7. E pénzt nem lehetett volna-e emberbarátibb módon felhasználni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr597268627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása