A mi Józsefvárosunk

330. Víg utca 24.

2015. március 01. - LaMaa

04.jpgÉs akkor most elérkeztünk tavalyi házlistánk utolsó házához, mely 1914/15-ben Fogl Emil megrendelésére épült és valószínűleg Freund Dezső tervezte. Szecessziós homlokzata és udvara még ma is eredeti állapotú, illetve csak majdnem, mert nem eredeti a kő az udvaron, azt 2003 körül cserélték, de harmóniában van az épülettel, nagyon eltalálták. A lépcsőház nagy része viszont "dísztelenítve lett", az eredetileg itt levő bordó csempé- ket állítólag a II. világháború után lopkodták el a házból.

Az épület igencsak hasonlónak látszik a szomszédos, Víg utca 26. szám alatti - de sokkal rosszabb állapotú - lakóházhoz, majdnem tükörképe, csak annak más ablakformái vannak (hosszúkás) az utcafronton. És azt egészen biztosan Freund Dezső tervezte pár évvel ko- rábban, még 1912/13-ban.

vig24-1.jpg

vig24-2.jpg

Ennyi volt hölgyek, urak, itt és most véget ért a 2014-ben centenáriumukat ünneplő házak hosszú sora. Legközelebb már az idén 100 éves házakat vesszük sorra. Persze csak ha lesz legközelebb…

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr837230393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása