A mi Józsefvárosunk

325. Best of Kocsismáté

2015. február 21. - Amijo

Best of mai-Kocsis, avagy mik hangzanak el egy testületi ülésen.

És akkor – hogy ma se maradjunk móka és kommunikációs izéke nélkül – még egyszer a csütörtöki testületiről, mert azzal nem lehet betelni: Virág Tamás hangsúlyozottan szubjektív összefoglalója – Best of válogatása – polgármesterünk (nagyot)mondásairól a fészbuk oldalán. Mert mentálisan egyre nagyobb mélyrepülés egy-egy ilyen ülés.

A levezető polgármester hangulata, hisztije, személyeskedése erősen megszabja a retorikát, vitakultúrát, kizárja a konstruktivitást. A struktúra meg úgy lett kialakítva, hogy semmi értelme, haszna ne legyen a kötelező vitának. Hát nincs is. (Ennek ellenére olyan hosszú, hogy azt még a laptop sem bírja energiával.)

kocsis20120731_1.jpg

„Uszodahangulatban nem lehet dolgozni, aki beszélgetni akar, menjen ki.” Félórás késést követő zárt ülés utáni szünet végén.

„Mindketten tudjuk, hogy önnek a Bárkában töltött óráinak száma nem túl sok.” Jakabfy Tamásnak arra a megjegyzésére, hogy amit a polgi vizionál a Bárkába, az eddig is volt.

„Mielőtt szétmosolyogja magát a képviselő úr, tegye már meg, hogy elmondja, pontosan hanyadik pontra gondolt.” Komássy Ákosnak arra, hogy mit akar módosítani.

„Ez a maguk fizetése képviselő úr, nőtt a fizetése, mit szól hozzá.” A költségvetéshez feltett kérdésre adott válasz.

„Van egy rossz hírem, kereshető a melléklet.” Válasz arra, hogy miért rossz formátumban vannak fent az előterjesztések.

„A költségvetést vagy megérti valaki, vagy nem, lehet lerajzolni, grafikonokkal ábrázolni. ” Képviselői kérdésre.

„Azért nincs több parkolóhely, mert az ön kérésére egy csomó helyen bicikliparkolót építettünk a helyükre. Karácsony előtt beszélgettem egy taxissal, aki nem osztja az ön véleményét.” Válasz Jakabfy felvetésére, miszerint gond van a parkolással, közlekedéssel.

„Nyilván a sajtó ellenzéki része nem akarta megérteni, ne mosolyogjanak, maguk mondták.” Ellenzéki képviselőknek az egyébként eléggé érthetetlen kommunális adóról.

„Az átláthatóságnak egy emelt szintje az átlátható forgalomkorlátozás.” A Corvin-köz parkolási előterjesztéséhez.

Egyebek:

Van egy kivetítő, amin látni kéne az éppen tárgyalt előterjesztést, de olvashatatlan. A mögöttem ülő önkormányzati/céges dolgozók elég kínosan folyamatosan kommentálják az ellenzéki képviselők felvetéseit. Nem pozitívan. Szinte végig motyogtak páran, miattuk van uszodahangulat Végül szólnom kellett egy hölgynek, aki válaszként elmondta, hogy „több mint húsz évet volt képviselő”, és megkérdezte, „maga kicsoda”. Nem árultam el neki, viszont elértem, hogy lehalkult. Milyen régen hallottam észérvnek gondolni, hogy „maga kicsoda”. Tiszta nosztalgia. Legközelebb inkább osszam meg hogy hülyézik le az épp beszélő képviselőt hangosan?

A polgi félórás késése után elfelejtett elnézéskérés is elég gázos. Érdekes infó, hogy a szociális ellátások tervezésekor a tételek egy része a tavalyi teljesítések alapján csökkent.

A terem ajtajánál az ülés alatt végig áll (igen, még széke sincs) egy biztonsági őr, nem nagyon értem, mi a dolga azon kívül, hogy lenyomja a kilincset.

(forrás: Virág Tamás 2015. február 19. 12.49)

***

  • Camara-Bereczki Ferenc Miklós S még nincs vége. Lesz még pár aranyköpés... - február 19., 12:55
  • Virag Tamas és tényleg, pl. "Azt se nézzük meg, hogy jár-e, jut-e." A segélyről ilyen szépen. De tényleg lemerülök... - február 19., 13:01

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr577193863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2015.02.21. 16:44:43

Értem, hogy jók ezek az anyagok, de a pártelnök hol van a tavalyi kampány kezdete óta?

Miért nem voltak fontosak a tervezett kilakoltatások, miért Kocsis Mátéval és nem a lakókkal beszélte meg, kritizálták a Szili Balázst, aki foglalkozott az üggyel, a polgármester helyett?

Miért nem jelenik meg Komássy Ákos az internetes fogadóóráján?

Az előző, adatigénylési ügyben is, az egyik haszonélvezője annak a hisztinek, amit a polgármester és emberei keltenek a teljesítés körül. Hallgat a fideszesekkel és a jobbikos képviselővel együtt a kesztyűgyári feladatai teljesítéséről, élvezi az alpolgármester védelmét. Leveleztünk, tudom.

Furcsa a nyilvánosságotok, de már szó volt róla, hogy ismerős az 5kerből: a helyi párt blogja ír és utánközöl, amit akar, visz egy helyi politikát, a helyi szocialista főnök pedig ügyködik a homályban az önkormányzati többséggel karöltve.

bodis.lajos 2015.02.21. 16:48:02

Ja, aktivistáitok, ha vannak, jól titkoljátok. CBFM és a szerkesztők vannak, az világos, a pártelnök aktivitása és további aktivisták nélkül ez nulla közeli hatást ígér. A kártyaklub a párthelyiségben lennének az aktivisták, ha az még megvan?
süti beállítások módosítása