A mi Józsefvárosunk

302. Mátyás téri Tesco: ende

2015. január 14. - cbfm

02.jpgA Tesco hétfőn bejelentette, hogy bezárja 13 üzletét Magyarországon. Közleményükben azt írják:az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereske- delmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges (két év múlva csak azok a kiskereskedők működhetnek, amik nem veszteségesek). 

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A február 4-én bezárandó boltok között egyetlen budapestiként a Mátyás téri Tesco Express is ott van. A környékbeliek (helyiek és a Tavaszmező utcai kollégisták) köszönik szépen a kormánynak...

tesco_matyas_ter1.jpg

Többek szerint kocsma lesz helyette, ahogy az már lenni szokott, vagy üresen fog állni. Vagy CBA lesz. Tegnap Kovács Zoltán (most éppen kormányszóvivőként) az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt találta mondani, hogy a Tesco tisztességtelen, merthogy a veszteséges boltjait a nyereségesekből életben tartja. A kormány célja pedig a tisztességes gazdasági verseny biztosítása. Aha. Józsefváros meg újjáépül.

Ajánlott irodalom:

***

Elhalasztja a Spar a következő évekre tervezett magyarországi beruházásainak egy részét, mivel az élelmiszerlánc felügyeleti díj és a kiskereskedelmet érintő jogszabálytervezetek "érzékenyen érintik" a cég magyarországi tevékenységét – erről beszélt Rudolf Staudinger, a Spar Magyarország felügyelő bizottságának elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr87074069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása