A mi Józsefvárosunk

283. Nem nyilvános nyilvános

2014. december 09. - LaMaa

06.jpgMa van a korrupció elleni harc világnapja. Bizony. És ma van a korrupcióellenes fesztivál az A38-on. Itt mutatja be a TÁP Színház azt a korrupciós színdarabot, amit a 444.hu és a Transparency International közös lobbipályázatára beküldött legjobb történetekből írtak. Így kezdődik az egyik beküldött sztori:

A nem nyilvános nyilvános WC

(…) “Hajléktalanmágnes”, többek között ha nyilvános WC-k működnek a kerületben – ti. hogy akkor idejönnek a dolgukat végezni –, amire szintén pénzt kértek és kaptak. (…) A pénzszerzés, amivel lehet, és főleg a városrésznek a szegények elriasztásával való átpozicionálása természetesen nehezen vagy sehogy sem egyeztethető össze a fejlesztések nagy részét finanszírozó EU-s programok meghirdetett céljaival. (…)

horvath_mter_atad2.jpg

A kerület egymás után megújuló közterein a összesen négy helyen létesült nyilvános WC. Pontosabban nem nyilvános. Vagy ha a dokumentumokban az is szerepel, ezt úgy kell érteni, hogy az önkormányzat által utólag kitalált korlátozó feltételekkel.

Lehet találgatni, hogy vajon melyik kerületről van szó a fenti kis történetben. A polgi legújabb zseniális ötletéhez meg csak annyit, hogy legalább lesz végre egy PISA-teszt, amin Magyarország is jobban teljesít. És még csak nyilvános WC sem kell hozzá...

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr216970019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása