A mi Józsefvárosunk

277. Reterát*

2014. november 28. - LaMaa

04.jpgAz ember már csak olyan, ha iszik vizelnie kell, ha eszik ürítenie kell. No de hol? Otthon, vendégségben, presszóban még csakcsak megoldható. De ha útközben tör rá az inger, akkor igen nagy bajban van. Nyilvános WC tuti nincs a közelben, nyitva levő vendéglátóipari egység meg túl messze van és költséges. Maradnak az alkalmi kényszermegoldások. Sötét utcarészek, árnyékos beugrók, kis zúgok, melyek tökéletesen alkalmasak a diszkrét pisiléshez, ahová sietve visszavonulhat az ember.

Két parkoló kocsi között még az sem látszik, ha valaki letolja a gatyáját.

Szóval! Budapest leghugyosabb, fekáliával legtelítettebb része a Bacsó Béla utca eleje. Fél percre vagyunk a Blahától. A Népszínház utca páratlan oldalán az első keresztutca. A sarkon jobbra McDonald’s, balra gyógyszertár, az első utcai lámpa meg jó húsz méterrel beljebb a sötét utcában. Járókelő alig akad. Remek!

bacso_nepszinhaz1.jpg

Akinek ide nyílik a kapuja, ajtaja, naponta több liter fertőtlenítőt és soksok vödör vizet használ el, majdnem tök feleslegesen, a bűz egész évben, időjárástól függetlenül terjeng. Nem is merek arra gondolni, ha itt laknék, hogyan nyitnék ablakot. Csak kérdem: nem lehetne legalább mobil WC-ket kitenni?

Erről jutott eszembe: egy tanyán nyaraltam, melynek nem volt kerítése. Egyszer csak nagysebesen egy parasztbácsi fordult be az útról. Bringáját sietve a ház falának támasz- totta és berontott a budiba. Amikor kilépett onnan, kérdő tekintetemre ezt mondta:

- Hááát, muszájmunkát köllött végezni…

LaMa

***

Ezt meg csak úgy a végire: tessék má’ mondani, a Mátyás téri nyilvános WC-vel most éppen mi van?

*Reterát olaszul: visszavonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr376941029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása