A mi Józsefvárosunk

274. Fa a falban…

2014. november 22. - Amijo

01.jpgAz írás címe árulkodó, de ilyet én még nem láttam. A Józsefvárosi Társas- házak gondjainak feltérképezése közben ugyanis egy igazi „gyöngyszemre” bukkantam. A címet nem írom le, de a szemfüles olvasók felismerhetik kép alapján, hogy hol is van ez a csoda. Annyi tudható, hogy egy első emeleti önkormányzati lakásról van szó, ez amolyan magasföldszint feletti első emelet, úgyhogy 6-8 méter lehet a föld színétől

De miért fontos ez, és miről is van szó? A bérlemény lakója elmaradás nélkül, bérleti díjat fizet. Ugyan nem piaci bérleti díjat, de Józsefvárosban a korábban sem alacsonynak mondható, és a fideszes képviselők által háromszorosára növelt bérleti díjat határidőre megfizeti. És mit kap érte? Egy fát a falba.

fa_falban3.jpg

fa_falban2.jpg

Egy fát a falba, ami „ecetfa” vagy bálványfa névre hallgat, és egészen magasra nőtt! Amikor a bérlő azt mondta, hogy egy fa nőtt a falba, nem igazán gondoltam, hogy beszámítható, de a képeken is jól látható, hogy igaza volt.

fa_falban1.jpg

A fa ahogy szépen növekedett, nőtt a törzsének átmérője is, majd ezzel egyidejűleg szét- feszítette a téglafal gyengébb részeit, végül az ablak melletti falat is megbontva. Nyáron még csak-csak, de télen hogy fogják becsukni az ablakot? Mondjuk mindegy is, mert van a falon egy 5 centis rés. Jó reggelt Önkormányzat, jó reggelt Kisfalu Kft., ezt hogy gondolják?

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr716923647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása