A mi Józsefvárosunk

270. Egy jó szó

2014. november 17. - cbfm

04.jpg59 magyar író, költő, történetíró, rendező, színész és alkotóművész ennivalóért – konzervekért és tartós élelmiszerért – Budapesten, az Írók Boltjában a mai naptól kézírásos szavukat adják. Egy jó szó = 3 darab konzerv. Vagy 10 kiló liszt, rizs, száraztészta. Az összegyűlt ennivalót Magyarország egyik legnagyobb szegényiskolája, az abaújkéri Wesley János Többcélú Intézmény óvodásai és tanulói kapják.

Így lesz a szóból ennivaló. A jótékonysági akció ma 11 órakor kezdődött, és december 6-ig, Mikulásig tart. Helyszíne: az Írók Boltja, Budapest VI. kerület, Andrássy út 45.

irok_boltja.jpg

Az akcióban többek között Balla Zsófia, Bán Zsófia, Cserna-Szabó András, Csukás István, Dragomán György, Darvasi László, Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Háy János, Hajdu Szabolcs filmrendező, Jónás Tamás, Juhász Ferenc, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Konrád György, Krasznahorkai László, Kukorelly Endre, Lackfi János, Marék Veronika, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Szász János filmrendező, Tandori Dezső, Térey János, Ungváry Krisztián, Varró Dániel, Vámos Miklós és Závada Pál vesz részt.

***

Amúgy meg szintén ma, 18 órától tüntetés lesz a Kossuth téren! Gondoltam szólok. (“A közfelháborodás napja” – Tüntetnek Budapesten és szerte az országban, illetve többek között Berlinben, Londonban és Luxemburgban is ma este az internetadó, a korrupció, a jelenlegi külpolitika, a túlzott adóztatás és a szegénység ellen.)

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr596910029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása