A mi Józsefvárosunk

260. A hülyék nyelve

2014. október 30. - cbfm

07.jpgA fenti címen írt tegnapelőtt Pásztörperc egy posztot a többek által előnyösen ismert és kedvelt Örülünk, Vincent? blogon, az intenetadóról (A hülyék nyelve XIII. — internetadó, sűrítve). Mivel Kocsis Mátét a Fidesz kommunikációs igazgatóját és józsefvárosi polgármesterét (nem mellékesen fejszámolóművészt) is roppant mód foglalkoztatta az internetadó elleni tüntetés szervezőjének személye, a poszt ezen témát érintő részét itt én most külön is megosztanám a Nagyérdeművel.

"... A kormány elfogadja a netadós felső plafont, eközben a Fidesz azzal próbál fogást találni a kormányellenes megmozduláson, hogy "azt a szocialisták szervezték", mivel a fő szervező Gulyás Balázs szülei különböző pozíciókat töltöttek be ebben a pártban, illetve környékén, sőt egy ideig ő maga is a párt tagja volt. Senki sem kérdi meg, hogy ugyan már, mi köze van ennek ahhoz, hogy jó-e, hasznos-e, netán kizsebel-e minket az internetadó?

internetado3.jpg

Az Index szerint szülei és múltja miatt Gulyás az MSZP ügynöke. Roppant érdekes módon ugyanez az Index nem nevezi a pártjához ma is aktívan kötődő Orbán Viktort (stb.) "a Fidesz ügynökének", és nem tekinti emiatt a kötődés miatt hiteltelennek állításait. (Talán még emlékeztek, hogy a kolontári baleset után aktívan publikáltam, amíg meg nem is- mertük a történetet. Mindeközben a legkülönfélébb fórumokon gyalázták álláspontomat abból kiindulva, hogy az MSZP tagja voltam, tehát semmi, amit mondok, nem számít. Sőt.)

Ideje levonnom a tanulságot: a hülyék nyelve hosszú.”

Ennyi.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Kormányoldalon egyébként teljes a kommunikációs káosz. Az netadó legfurább magya- rázatát eddig Szájer Józsefnek köszönhettük, aki úgy vélekedett: „Azt állítani, ami itt az elmúlt napokban elhangzott, hogy az internetadó az internetezés elleni támadás, az butaság, mert akkor az, hogy nem ingyen kapjuk az élelmiszert, az az evés szabadsága elleni támadás." Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a parlamentben meg annak a reményének adott hangot, hogy az adó az internet elterjesztését fogja segíteni. Részletekbe azonban nem bocsátkozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr556848667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása