A mi Józsefvárosunk

256. A mi kicsi hősünk

2014. október 24. - Amijo

04.jpgCsodás híreket kaptunk! Tegnap idősebb Lomnici Zoltán kitüntette ifjabb Lomnici Zoltánt. Meg Kocsis Mátét. Ja, ja, a mi Máténkat. Hiába, a nemzeti ünnepek legszebb pillanatai azok, amikor egymás vállát veregetik a népek, és kitüntetgetik a barátokat, családtagokat, munkatársakat. Ilyenkor részesévé válnak kvázi nagy korok nagy tetteinek, odahelyezhetik magukat, ahova mindig is szerették volna: a mártírok, hősök mellé.

Mindezt csütörtökön a 444.hu írta meg Egy rém rendes család és az '56 szellemét ápoló kommunista-exfőrendőr címmel. Csak hogy mi is örülhessünk...

kocsiscorvin2014.jpg

Csuka nyugalmazott tábori püspök Kocsis polgármesternek gratulál.
(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

"Az ünnepségen hazaszeretetéért, példamutató nemzeti elkötelezettségéért és 1956 eszméjének őrzéséért, ápolásáért kitüntetéseket adományozott az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Szövetsége mások mellett ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásznak, dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének és Kocsis Máté polgármesternek. Az elismeréseket Csuka Tamás nyugdíjas református tábori püspök és Lomnici Zoltán adta át.” (Az MTI tudósítása a Magyar Nemzetben a világszövetség és a józsefvárosi polgármester Corvin közi megemlékezéséről.)

Gratulálnék magam is, de sajna nem férek oda…

***

Ceausescuék vitatkoznak, hogy legyen-e Romániában Playboy magazin vagy ne.
- Ne legyen! – mondja Elena.
- Na de miért? – kérdi Nicolae.
- Szerinted nem néznénk ki hülyén a címlapon meztelenül?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr446830131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása