A mi Józsefvárosunk

236. Jártomban-keltemben 12.

2014. szeptember 26. - Amijo

05.jpgKőris utca 4. - dúcgerendák erdejében
A Kőris utca 4. szám alatti ház egy 1894-ben Seifert Ágoston megrendelésére épült bérház. Kívülről nem tűnik katasztrofálisnak az állapota, de aki már járt bent, az tudja, hogy semmi sincs rendben. A függőfolyosók 17 éve alá vannak dúcolva, azaz jövőre már akár érettségizhetnének is.

Négy éve ígérték a lakóknak, hogy bontják, és jobb környezetbe költözhetnek, de hát nem történt semmi, ha csak az nem, hogy a romos lakásokat felújítás terhe mellett bérbe adják. No, nem olyan kellemes állapotút, mint Kaiser úrnak a József körúton, hanem tényleg romhalmazt, négy fallal, komfort nélkül, ugyanannyi bérleti díjért.

koris4-1.jpg

Pedig ezt a házat is bontani kellene, és a Kőris 2-ben lévő új házhoz hasonlóan, a régi helyére újat építeni. Ez a háztömb amúgy is egy üres részen van, mert az Illés utca Kálvária tér, Kálvária utca és Kőris utca által közbezárt tömb igen hiányos házakból.

koris4-2.jpg

 koris4-3.jpg

A Kálvária tér, a tér jellege miatt szépen beépített, de a Kőris-Kálvária sarka már évek óta üresen áll, míg az Illés 6-8-10 helye is kong az ürességtől. Persze a telkek elgazosodottak, szemetesek, és búvóhelyet jelentenek a drogosoknak. Változtatni kell ezen, de ehhez Józsefvárosnak felelős és szakértő csapatra van szüksége, és Mi tudunk erre megoldást.

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr506733815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása