A mi Józsefvárosunk

218. Jártomban-keltemben 3.

2014. szeptember 03. - Amijo

Baross utca 98. - A társasház belső homlokzatának festése a földszinten valahogy elmaradt. Az itteni lakók állítólagos közös költség tartozása miatt... A földszinthez tartozik az önkori helyisége is, amiben most DM működik. Szerintem ők fizettek. (A részleteknek még utánajárok a közös képviselőnél…)

baross98-2.jpg

baross98_udvar1.jpg

baross98_udvar2.jpg

Korábban itt már részletesebben is volt szó a házról (akkor épp az idén centenáriumukat ünneplő házakat vettük volna sorra), most röviden csak annyit, hogy az ötemeletes lakóházat a Koszorú utca (Koszorú u. 32.) sarkán 1913/14-ben Winik Salamon számára építették. Helyén állt lebontásáig az a nevezetes földszintes ház – akkor Külső-Stáció utca 80. címen – melyet 1868 telén Jókai Mór 12 ezer forintért megvásárolt.

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr706665235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása