A mi Józsefvárosunk

212. Bárka Színház

2014. augusztus 27. - akoskomassy

06.jpgA józsefvárosi összefogás a Bárka megmentéséért
A Ludovika áldozatául esik az Orczy-kert, amely ahelyett, hogy Józsefváros és Budapest legnagyobb kertjeként szolgálná az embereket, részben beépítésre kerül. Úgy tűnik, ugyanezen az oltáron áldozzák fel a Bárka Színházat is, amely Józsefváros saját támogatásából jött létre és vált a modern színjátszás egyik fellegvárává Budapesten.

A színház két éve vergődik a gazdátlanság állapotában, mert a Fidesz kormány nem képes eldönteni, hogy ki legyen a gazdája.

barka_szinhaz1.jpg

Ha Józsefvárosban van pénze az önkormányzatnak kettőskeresztre, az annak környezetét jelentő Golgota tér felújítására, az újonnan beköltöző Turay Ida Színház épületében a födémszerkezetet felújítására, akkor talán arra is tud forrást találni, hogy megmentse a Bárka Színházat. Ezért emeljük fel szavunkat remélve, hogy az augusztus 27-i záróülésén a Képviselőtestület mentőövet dob a Bárka Színháznak.

Komássy Ákos
Budapest, 2014. augusztus 26.

***

UPDATE fél 11 körül
Virág Tamás élő fészbuk-közvetítése a képviselő-testületi ülésről (részlet):
Komássy Ákos a Bárka megmentését sürgeti, a biztonságos költségvetésre építve egy ötvenmillás keret biztosítást kéri. A polgármesteri válasz szerint mivel átadták a színházat, bár korábban finanszírozták, már nem került be a költségvetésbe. Új döntést nem lát szükségesnek, "a labda az állam térfelén pattog". Utal a gazdálkodási hiányosságokra, hogy a vezetők ellen büntetőeljárás van folyamatban, ha az a pénz meglenne, most gond sem lenne. Horror-történetet mesélt a vásárlás napján leselejtezett drága tévéről. Szóval nem támogatja a kerületi kisegítést. Komássy újra nekifut, a polgármester szerint napokon belül meglesz a megoldás. (Mondjuk az érdekes, hogy az állami szerepvállalásban a kormányátalakítás ma aktuális érv lehet, ahogy az is rossz, hogy a Bárkától senki nincs itt, így persze könnyen tehetnek mindenről csak ők.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr916640185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása