A mi Józsefvárosunk

211. Lecsókampány

2014. augusztus 26. - cbfm

A pápa strandja is jó, de a házátadó lecsó szerintem még jobb. Most szombaton ugyanis "Házátadó Ünnep – Lecsófőző verseny Magdolna Negyed Program III” néven került megrendezésre Kaiser József képviselő úr szervezésében. A 10. számú önkormányzati választókörzet (Magdolna és Orczy-negyed) kormánypárti kampánynyitó rendezvénye a Karácsony Sándor utca 29. azon üres telkén zajlott, mely a mindennapokban önkormány- zati parkolóként funkcionál.

lecso1.jpg

Ezt megelőzően – még a hét közepén – a körzet egy-két házába kihelyezték a rendezvény plakátjait, illetve bedobálták a lakók postaládájába Kaiser úr képviselői névjegykártyáját és a szórólapokat. Mivel a mi házunk – kisebb túlzással – az MNP I. óta folyamatosan felújí- tás alatt áll (jelenleg is a tűzfalak szigetelése folyik), mi is kaptunk meghívót. Gondoltam, hogy kampány rendezvény lesz, így megjelentem egy a főzésre mindig kapható szomszéd- dal és édesanyámmal, hogy főzzünk egy jó lecsót és jelen legyek! Mert ugye ha kampány, akkor legyen már kampány!

lecso2.jpg

lecso3.jpg

A rendezvény elején rajtunk kívül egyetlen ház csapata sem jelent meg, ellenben a helyi és a ferencvárosi fidesz számos tagja tiszteletét tette, csakúgy, mint a Kaiser-féle Polgárőrség kemény magja (pl. Gondos Judit, polgárőr, Orczy Egyesület-elnök, képviselőjelölt). Minden alapanyag és eszköz adva volt.

lecso4.jpg

Az viszont kérdéses, hogy ezek bérelt eszközök voltak vagy a Polgárőrség veszi őket majd leltárba?! Csak úgy mellékesen, az is érdekelne, hogy milyen forrásból valósult meg a rendezvény. Aztán: Kaiser képviselő úr felismervén a helyzetet (ti. hogy lakók nem igen negyon jelentek meg), hosszas telefonálásba kezdett és minden, az utcán arra járó embert erősen invitált lecsót főzni.

lecso5.jpg

Mire mi a lecsónkat elkészítettük, már nem volt olyan „szellős” a kampánynyitó, megérkeztek a képviselő úr ismerősei, akik közül biztos sokan a körzetben élnek, mert többen személygépkocsival érkeztek. Ekkor a rendezvény védnöke kiadta utasításba a két szakácsnak – akik az alapanyagokat és eszközöket kezelték –, hogy főzzenek 30 adag lecsót (egy nagy bográccsal) a szomszédos Mandák Mária Evangélikus Szeretetotthon lakóinak. Sbár mondtam neki, hogy ott már csak pár idős ember és a padlás szinten kb. ugyanannyi fiatal egyetemista él, akik valószínűleg nem Budapesten töltik a nyarat, hajthatatlan maradt. (Remélem azért elfogyott a lecsó!)

lecso6.jpg

Nem lebecsülve senki főztjét és persze minden álszerénység nélkül mondom, hogy a Karácsony Sándor utca 22. lecsója lett a legfinomabb! Miután a leendő/volt képviselő úr – aki egyszemélyes zsűriként is funkcionált – megízlelte az "emeszpés lecsó”-t, ugyanígy vélekedett. És mivel nem jelent meg rajtunk kívül más ház, mi nyertük ezt a remek versenyt. (Az oklevelet később kapjuk meg, mert valahogy nem volt filc a helyszínen…)

Nos, Kaiser József saját elmondása alapján hagyományt szeretne csinálni az effajta rendezvényekből. A fotósok meg rengeteg képet csináltak, persze főleg képviselő úrról, de azért megdöbbenésemre olyan kép is felkerült a facebookra, amin én is rajta vagyok, igaz, csak a háttérben.

Aztán így a legvégére – azoknak, akik nem tudtak betelni Kaiser úrral, annak itt van egy másik link –, merőben más interpretáció a rangos eseményről. Csakhogy: az MNP III. mostani szakasza a leírtakkal ellentétben egyik felsorolt házban sem fejeződött be. Talán ezért sem érezték úgy a lakók, hogy részt kellene venniük egy „Házátadó Ünnep”-en!

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr696637501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása