A mi Józsefvárosunk

207. Halálhírek MTV módra

2014. augusztus 19. - SziliBalazs

04.jpgAz MTV bebizonyította, nemcsak az időnek és a térnek, de a szerkesztői hülyeségnek sincs határa. Napjaink közhíradósai, akkor hiányozhattak a kommunikációs tréningről, amikor a hírértéket tanították. Ezért nem tudják, hogy az szent és sérthetetlen. Akár kedvező számunkra az aktuális hír, akár nem!
Mert csak egy dolog számít: van hírértéke vagy nincs.

Bajor Imre halálhíre azzal az indoklással maradt ki a híradó beszámolóiból, hogy az országosan népszerű komikusnak nem volt Kossuth-díja, ezért nem került említésre a köznép közcsatornáján. Más színésznagyságok halálhíre átütötte az MTV ingerküszöbét Kossuth-díj nélkül is, igaz ők nem ironizáltak a Heti Hetesben a kormány döntésein.

bajor_imre.jpg

Bajor Imre csak a köztévén nem halt meg

Napokra rá öngyilkos lett Robin Williams, a világéletében instabil zseni, depresszió, alko- hol, drog, pénz meg egyéb problémáinak együttes robbanása miatt. Elment és hiányával szegényebb lett a világ. Erről megkésve, nagy óvatossággal, kerülve az öngyilkosság kifejezést számoltak be. Félőnek tartották, hogy a hír öngyilkossági hullámot indít el!

Igaz, ami igaz, öngyilkosság terén Magyarország jobban teljesít! Azonban ennek oka nem a halálhírek demoralizáló voltában, hanem sorsunk kilátástalanságában keresendő. Úgy tűnik komoly rivalizálás indult az MTV-s szerkesztők között hülyeség (gyávaság?) terén. Ennek végeredménye: holtverseny.

Szili Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr826617851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása