A mi Józsefvárosunk

196. Fizetős bicikliparkoló

2014. július 31. - cbfm

07.jpgTegnap eléggé el nem ítélhető módon a Kerékagy blogról (ez egy bringás-blog) kellett megtudnom, hogy kerületünk – az arcfelismerő kamerák ötlete után – újabb területen lett legelső, azaz élenjáró Budapesten. Most például a fizetős bicikli-parkoltatásban. Nem is értem, hogy miért nem reklámozza az önkormányzat ezt a fantasztikus kezdeményezést. Ja, hogy pontosan miről is van szó?

A blog szerint a Facebookon villámsebességgel terjed egy fotó, amit a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat előtt lőttek. Ezen jól látszik, hogy az Auróra utcai rendelő parkolójában nem csak az autósoknak vagy a motorosoknak kell fizetniük a parkolásért, hanem a biciklistáknak is. 

bringa_fizet.jpg

Mégpedig óránként 56 forintot. Ráadásul a tábla szerint a parkolóban elhelyezett gépkocsikért – természetesen – nem vállalnak a felelősséget, úgyhogy nyilván a bringákat sem őrzik. A blog szerzői (és mint bringás ember, magam is) remélik, hogy bármennyire újszerű is ez a kezdeményezés, a jelenség azért nem válik trenddé!

És akkor még egy jó hír a végére: Varga Mihály szerint nem változik a nyugdíjrendszer. Legalábbis Varga azt állítja, hogy semmilyen változtatást nem terveznek – egyelőre. Mindezt a jóembernek azért kellett mondania, mert a Népesedési Kerekasztal előállt azzal az agymenéssel, hogy a gyerekszám határozza meg a nyugdíjat. Ez is jó, nem?

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

UPDATE 2014.07.31. 19:48 - Hírnök jött és lihegve szólt, hogy a téma nem vadonatúj. Nekünk azonban, mint afféle újszülöttnek, új volt. Előzmények:

Köszönet mindenkinek az észrevételekért, a segítségért. (a Szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr396562961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása