A mi Józsefvárosunk

185. Életképek 2. - CBFM

2014. július 10. - cbfm

Pár napja József utcában "elkapott” két rendőr. Engem igazoltattak kurvák és dílerek helyett. (El nem tudom képzelni, hogy vajon miért?) Ezt szóvá is tettem, finoman. Erre rákérdeztek, milyen állampolgár vagyok. Magyar vagyok, magyar! Magyar állampolgár!

camara1.jpg

A teljesség igénye nélkül két hozzászólás az FB oldalamról:

… Feri, az Illésben névről ismerik a lányokat, minden este ott hülyülnek velük. Nem akartam hinni a szememnek! A készenlétis járőrpár úgy sétál végig a Práter utcán, hogy a drogos ház őrzői arrébb sem állnak, a rendőrök lépnek le az útra, hogy megkerüljék őket. Utóbbit hétvégén napközben volt alkalmam megfigyelni, 2 x is. Hol élünk, hol élünk???

… Ha nem magyar állampolgár lennél, akkor szórakozhatnak veled?

Más: a tegnapi posztra reagálva jött egy üzenet a blogon keresztül a nevemre, a Molnár Ferenc téri áldatlan állapotokról. (Ugyan nem a Magdolna-negyedben van, de ez most nem is érdekes…)

"… Az utóbbi időben elviselhetetlen helyzet alakult ki. Hiába telefonálunk a rendőrségre, a felügyeletre, kijönnek, és elmennek... kb ennyit csinálnak. A felügyelet mióta összeolvadt a jvsz-el az impotencia szintjére süllyedt.

Már többször lett szólva különböző hivatalos szerveknek (panelban lakó rendőr vezető, képviselő, stb) de ugyanaz a helyzet. Persze mikor az újságban benne volt pár hete rögtön kivonult a felügyelet és a rövid padfestés idejéig kirakták a csöveseket, meg drogosokat. Utána ugyanúgy visszajöttek, életvitelszerűen élnek a bokrok alatt, kis/nagydolgukat a bokrokban végzik.

Nem tudom a JKFVSZ vagy mi a mozaik neve miért nem posztoltat itt is kerületőrt, mint a losoncin, mátyáson, guttenbergen, stb-n... Gondolom itt nem lakik olyan aki közel ülhet a tűzhöz, de ez biztos csak fikció, sci-fi :) Szerintem megérne egy cikket, vagy itt, vagy a központi bizotságon, vagy Leslie blogján :) Kíváncsi lennék változna e valami is. Előre is köszi, egy tősgyökeres kerületi.”

És érdeklődött, hogy nem tervezünk, tervezek-e egy cikket a Molnár Ferenc téri helyzetről. Nem terveztem, de… A közigazgatási szünet után meg beviszem a Humán Bizottság ülésére – és bár nem kompetensek ebben – hátha tudnak valamit mondani a fentiekre.

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr116497107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása