A mi Józsefvárosunk

158. EP-választás után

2014. május 26. - Amijo

Ide most valami okosat, szépet és frappánsat kellett volna írni. Igazság szerint mi meg is írtuk, még hétfő hajnalban. Csak nem lett se okos, se szép, se frappáns. Maradnak a száraz tények, beszéljenek azok. Tehát: soha ilyen kevesen nem szavaztak. A Fidesz küldheti a legtöbb, összesen 12 képviselőt az új Európai Parlamentbe. A Jobbik 3, az MSZP 2, a DK szintén 2, az LMP illetve az Együtt-PM pedig 1-1 mandátumot kapott.

ep_bp.jpg

Ez a grafikon a budapesti erőviszonyokat mutatja.

A szavazók vasárnap arról döntöttek, hogy a listát állító nyolc párt, illetve pártszövetség közül melyek küldhetnek összesen 21 képviselőt az Európai Unió 751 tagú testületébe, az Európai Parlamentbe. A 2014-es európai parlamenti választás eredményei itt érhetők el a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

***

Felajánlja lemondását az MSZP teljes elnöksége a párt országos választmányának – jelentette be vasárnap este Mesterházy Attila pártelnök. Akik most testületileg felajánlották a lemondásukat: Mesterházy Attila elnök, Gúr Nándor és Horváth Csaba alelnökök. Elnökségi tagok: Demeter Márta, Bangóné Borbély Ildikó, Harangozó Tamás, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Szanyi Tibor, Teleki László, Tóth Bertalan, Varga László, Winkfein Csaba.

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr816211218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2014.05.27. 22:47:40

Sokáig az volt ha valakit megkérdeztek miért vagy az MSZP tagja sokaknál az volt a válasz szuleim is baloldaliak voltak-otthonrol hoztam és az Mszp nagy párt kozéjuk akarok tartozni-az ido megváltoztatott mindent a paletta kibovult ki erre ki arra kinek a személy kinek az alternativa volt szimpatikusabb-----------a lényeg a baloldalnak meg kell maradnia mert még mindig más karaktere van mint a jobboldalnak -csak egy szerény megjegyzés a kulonbséget kell elmagyarázni és nem egymást ostorozni mint egy szappanoperában a nyilvánosság elott
süti beállítások módosítása