A mi Józsefvárosunk

152. Kerülettakarításon

2014. május 11. - akoskomassy

02.jpgNa, voltam. Kerülettakarításon. Hááát, a Központi Bizottság megint csak beletalált. Bár annyit helyesbítenék, hogy nem az "önki", mint működő intézménycsoport akart itt kerülettakarítást rendezni, hanem a fideszes képviselők. Vagy a kampánygurujuk, vagy valamelyik helyi főnökük. Ilyenkor pedig egy bizánci császárságban ugyebár az apparátus mindent elkövet, hogy megfeleljen az uralkodói elvárásoknak.

A Golgota téren példának okáért szerintem már tegnap kitakarítottak és félig lenyírták a füvet is. Ugyan a tér másik fele (ahol nem nyírtak füvet) gyakorlatilag használhatatlan (maradt), de cserébe a látható felületeken nem igazán maradt szemét sem. Persze azért megtömtünk pár zsákot, ha mással nem, legalább lenyírt fűvel. Ja, és persze jelenléti ív is készült a résztvevőkről, hogy lejelenthető legyen, kik vettek részt. Ha jól sejtem leginkább a városüzemeltetés jelenlét-ellenőrzését szolgálta persze a jelenléti ív, mert többnyire az ő dolgozóik (köztük persze jobb napokat is megélt közmunkásokkal) szerepeltek a listán.

takarit1.jpg

(Foto: jozsefvaros.hu)

A tisztességhez hozzá tartozik, hogy Ferencz Orsolya a reklámmal összhangban megjelent, és csöppet sem meglepő módon a védőkesztyű fontosságára helyezte a hangsúlyt és spontán a drogszemétről tartott hangulatjavító intervenciót. De hát ő ebből él, az ő osz- tályrésze a testületben a "szemetelő drogosok és alávaló tűcsereprogram" mantra. Bár ezúttal, önfegyelemről téve tanúbizonyságot, nem vette szájára a Kék Pont nevét.

Komássy Ákos - Józsefváros, Corvin-negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr366149740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása