A mi Józsefvárosunk

150. Az önkény ellensúlya

2014. május 09. - akoskomassy

02.jpgA magyarokat tisztelik Brüsszelben, legfeljebb kormányukat nem. Két választás áll még idén hazánk előtt, a következő az európai. Normális helyzetben ez a választási kampány Európa és az Unió fejlődésének útjáról, Magyarország legjobb érdekérvényesítőinek kiválasztásáról szól. Ha erről szólna május 25-e, akkor is legjobb döntésként az első listát, a szocialistát ajánlanám.

Magyarországon ma azonban nincs normális helyzet. Ez a választás most a magyar valóságról szól. Arról, hogy az Önök jóvoltából a magyar baloldal esélyt kapjon arra, hogy Orbán önkényének ellensúlya legyen. Országunk egyre jobban torzul az önkény pusztító hatása következtében. Az elmúlt hetekben megélhettük a kormány cinkos összejátszását titkolt mátkájával, a populista szélsőjobboldallal. Láttuk, hogyan vezényel ki rendőröket tüntetők elhurcolására, hogyan állít félre erőszakkal olyan állampolgárokat, akik mindössze azért tüntetnek, hogy ne épüljön fel a Szabadság téren Magyarország náci megszállásának történelemhamisító emlékműve.

martin_schulz.jpg

Hazánk érdeke, hogy többségében szocialista képviselőket küldjünk Brüsszelbe. Először választja Európa népe – az Európai parlamenti többségen keresztül – Európa kormánya, az Európai Bizottság elnökét. E választás favoritja egyértelműen Martin Schulz, a szocialista elnökjelölt. Programja az Európai Szocialisták választási kiáltványa, mely Európa fő feladataként fő a munkahelyteremtést, a szociális gondoskodó Európát, az állampolgárokat szolgáló európai bankokat, az esélyegyenlőség, az oltalom és a változatosság Európáját tűzi ki célul.

De mint jeleztem, az európai választás ma Magyarországon arról szól, hogy lesz-e ellensúlya a Magyar Szocialista Párt a hazánkra nehezedő, a kirekesztő szélsőjobbal titkolt házasságban élő Orbáni önkénynek. Meg kell említenem, hogy minden szimpatikus apró-cseprő pártra leadott voks is elvesztegetett szavazat. A baloldali ellensúly erejét az 1. lista, a szocialista sikere fogja megmutatni.

Ehhez pedig arra van szükség, hogy május 25-én minél többen részt vegyünk, mi demokraták és a szocialistára szavazzunk.

Komássy Ákos
(A május 6-i Nézőpont rovatból.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr596141832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása