A mi Józsefvárosunk

146. Tényleg nincs útban

2014. május 02. - LaMaa

05.jpgValamikor még tavaly augusztus vége felé írtam egyet az akkoriban frissiben "megkettőskeresztelt” Golgota térről. Most a Kálvária térre mentem ki, merthogy az előző poszt kiváltotta kommentáradat igencsak felkeltette érdeklődésemet. Hogy tényleg, vajon mi lehet – most, hogy elkezdődött a tér felújítása – az ott két és fél éve ideiglenesen álló ideiglenes kereszttel.

(Erről különben mindig a "hazánkban 40 évig ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok” jutnak eszembe. Mert ugye az az ideiglenes, bármeddig is tart, ami nem végleges…)

kk1.jpg

kk4.jpg

Egyszóval mentem, néztem. A már említett előterjesztésben szakmai indoklásaként elhangzott, hogy a Kálvária tér felújításakor az abba tervezett építmények és útvonalak szempontjából, "technikailag” nincs útban a kereszt. És ez így igaz, nincs útban.

Pont az út közepén áll.

kk3.jpg

kk5.jpg

Csak mellékesen: a poszt és a kommentek nagy része is elsősorban azzal foglalkozott, hogy ki állította, illetve mit jelképez, ill. jelképezhet. Az meg tökéletesen elsikkadt, hogy illegális (ideiglenes), és meghatározott időn belül le kellett volna bontani. Lett légyen az kereszt, iksz, kőr vagy háromszög.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr306103449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása