A mi Józsefvárosunk

133. Íme az eredmény

2014. április 07. - Amijo

Jóreggelt. Ahogy ígértük, jöttünk. Ámde most még csak röviden, szikáran a tegnapi választásról. Kezdjük azzal, hogy - tetszik, nem tetszik - narancssárga az ország, csak Budapesten vannak vörös foltok. Józsefvárosban is nyert a Fidesz, még ha csak 448 szavazattal is. Ez van. A fővároson kívül mindenütt meggyőző a Fidesz fölénye. A Jobbik keleten már a második legnagyobb párt, a Dunántúlon a baloldal a második. 

eredmeny.jpg

Az viszont csak napok múlva derül ki, hogy lesz-e kétharmada a Fidesznek. Két választó- kerület van, amiben még nem lehet eldönteni, hogy melyik jelölt nyert, olyan szoros a verseny. Márpedig a kétharmadhoz az egyiket legalább vinnie kellene a Fidesznek, ellen- kező esetben egyetlen mandátummal lemaradnak.

***

UPDATE: A Nemzeti Választási Iroda hétfő hajnali adatai szerint a borsodi 2. számú választókerületében 98,92 százalékos feldolgozottságnál a baloldali összefogás jelöltje, Varga László vezet 14 372 szavazattal, azaz az összes voks 31,61 százalékával.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr805973051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása