A mi Józsefvárosunk

128. Halló! Valaki!

2014. április 01. - Amijo

03.jpgTegnap újabb, egyáltalán nem vidám levél érkezett hozzánk, ezúttal egy kétségbeesett józsefvárosi anyukától. Mi most még nem kívánunk a levelében megfogalmazottakhoz semmit sem hozzáfűzni, bár lenne mit. Maradjunk annyiban, hogy közzétesszük a levelet, és reménykedünk, hogy történik is valami érdemi az ügyben.
Ha már Józsefváros olyan nagyonnagyon újjáépül…

***

Szabóné Fónagy Erzsébet
Szabóné Szél Julianna
hölgyek részére

Tisztelt Hölgyeim!

Előre leszögezem, a mai rendszer adta rossz tapasztalataim miatt levelemhez nevemet nem adom. Egyiküket sem szeretném elmarasztalni soraimmal. Én egy édesanya vagyok, aki kétségbe esve tapasztalt bizonyos dolgokat intézményükben. Fiam jövőre remélhetőleg a Vajda Péter Iskola tanulója lesz. Soraim őszinték, és semmiféle ártó szándékkal nem rendelkeznek, céljuk pusztán, hogy elérjem Önöknél egy valós probléma sürgős megoldását.

Az önkormányzat Humánszolgáltatási Bizottságának elnökével (szerk.: Zentai Oszkárral) próbáltam érdemben beszélni, ő Önökhöz irányított, és arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatnak nem feladata az alábbi problémával foglalkozni. Tudomásom szerint ez nem teljesen így van, hiszen az iskola épületének fenntartása továbbra is az önkormányzat dolga. A kormánypárti képviselő elutasítását megtapasztalva, nehogy az ügy később mégis kampánytémává válhasson, jelen levelem megjelenik a Mi Józsefvárosunk blogon is (most még az általam készített fényképek nélkül). Ha eddig nem tettek a probléma megoldásáért, akkor azt ne az őszi választások miatt tegyék, hanem mert szükséges.

vajda_iskola1.jpg

Teljes megdöbbenéssel vettem észre az iskolában fennálló állapotokat. Arra gondolok, hogy gyermekeink milyen körülmények között kellene, hogy használják a mosdókat (nem csak a lenti tornatermi mellékhelyiségeket) és öltözőket, hanem az összeset. Elmaradott higiéniás viszonyok uralkodnak, az ajtók zárhatatlanok, lyukasak, használhatatlanok! Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy miként hagyhatták ennyire elhanyagolni a helyiségeket. A csapok koszosak, egy kisgyermek számára elzárhatatlanok. A mellékhelyiségek hiányosan vannak felszerelve. Önök a saját gyermekeiket beengednék ezekbe a mosdóhelységekbe, hogy illemhelyként használhassák?

Bizonyára nem. Szívemre teszem a kezem, s őszintén remélem, hogy Önök mindent megpróbáltak eddig is elkövetni annak érdekében, hogy a nyári szünetben teljesen felújítsák az iskolai mellékhelyiségeket, az öltözőkkel együtt. Tudtommal az Önkormányzat anyagi keretei lehetővé teszik ezt. S mivel nem luxuskörülmények kialakításáról van szó, hanem alapvető emberi szükségletek elvégzésére való helyiségek helyrehozataláról, tudom, hogy erre szánni kell pénzt.

Megpróbáltam kommunikálni a helyi (önkormányzati) vezetéssel személyesen, leráztak, ezúton jelzem, hogy amennyiben érdemi információt nem kapok az iskolai beiratkozás, azaz április vége előtt arról, hogy mikor és miként szolgáltatnak megoldást erre a problémára, a nyilvánosság és az országos média felé fordulok azért, hogy gyermekeink szeptembertől jobb körülmények közé cseppenhessenek.

Kérem (sajnos csak ebben a sajátos stílusban látom értelmét) Önöket, tegyenek az ügy érdekében, s válaszoljanak levelemre mielőbb, a megoldással kapcsolatban!

Eme levelemet tájékoztatásul megkapja még Sántha Péterné alpolgármester, és dr. Kocsis Máté polgármester is.

Köszönettel veszem megértésüket!

Egy Édesanya
Budapest, 2014. március 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr95889402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2014.04.02. 19:21:01

Nagyon helyénvaló az efféle szülői aktivitás. Azzal is szeretném alátámasztani, hogy az észrevételek, a kritika, a segítség nem vész kárba, hogy a jól működő iskolákban, itthon és külföldön, általában aktívak a szülők. Vagyis nem megúszható, és érdemes úgy csinálni, hogy a szülőtársak egymásnak visszaigazolják, és közben jól is érezzék magukat.

Hogy Zentai Oszkár önkormányzati bizottsági elnök lepattintja a szülőt, és hogy fogalmatlan, az nem meglepő. Amennyire a volt iskolafenntartó, most üzemeltető önkormányzatnál - pártállástól függetlenül - nem téma a közoktatás minősége és szervezése, azt is elhinném, ha Zentai Oszkár tényleg nem tudná, hogy az önkormányzatnak és személyesen neki feladatai vannak az iskolákkal kapcsolatban.

Ezen belül külön baj, hogy a szóban forgó érdektelen bizottság fizetett közoktatási tanácsadója az MSZP aktivistája, Jóvér Béláné. Valaha aktív volt, nagyon hosszú ideje különböző önkormányzati tisztségeket tölt be, az utóbbi években láthatatlan a tevékenysége, csak az általa felvett kb. évi egymillió (plusz közteher) látszik.

ígyszeretlek 2014.04.14. 17:56:17

Erre a levélre jött már valamilyen válasz?

vajdapeterutca 2014.04.15. 16:49:27

Általánosabb kérdések is vannak:

Érdeklik ennek a pártnak a volt országgyűlési képviselőjelöltjét a kerületben élők, a választók, az aktivisták? Vagy csak április 6-án estig volt szüksége rájuk, azóta lehúzta a rolót?

Érdeklik a helyi ügyek a helyi pártelnököt, a többség döntésével tanácsadóként alkalmazott képviselőket és aktivistákat? Vagy csak az érdekli őket, nehogy megharagudjon rájuk Kocsis Máté, Kovács Barbara, Zentai Oszkár, amennyiben esetleg konkrét tennivalókat, következményekkel járó kritikát mondjanak a tevékenységükről?

Egyáltalán, mutat életjelet valaki a kerületi pártcsoportból, Szili Balázson, Camara-Bereczki Ferencen, ennek a blognak a szerkesztőin kívül?

Ákos, Márta, szerintem van az ellenzéki passzivitásnak és szervilizmusnak olyan szintje, ami már a többségnek is kínos lehet. Forduljak a hivatalhoz és a többségi döntéshozóhoz, hogy nézzenek az önök körmére? Hogy első körben mondjuk azoknak a vélelmezett szabálytalanságoknak járjanak a végére, amelyeket - mintegy bocsánatot kérve, hogy élnek - maguk kifogásoltak?
süti beállítások módosítása