A mi Józsefvárosunk

124. Kegy-etlen

2014. március 26. - SziliBalazs

03.jpgMegdöbbentő esetről kaptam tájékoztatást. Január végén, egy ügyfél foglalkoztatást helyettesítő támogatás iránt adott be kérelmet a Józsefvárosi Családtámogatási Irodához. 30 nap múltán kapott, no nem ellátást, hanem hiánypótlásról szóló értesítést. Kocsis Máté sajtótájékoztatója óta tudjuk, hogy a segély, az nem törvényi kötelezettsége az Önkormányzatnak (dehogynem!), hanem kegy!

Kegyet gyakorolni, meg lehet lassan is.

A hiánypótlás benyújtása egy héten belül megtörtént. A benyújtást követő 15 napon belül semmi válasz nem érkezett az Irodától. Ügyfél érdeklődésekor kiderült, hogy kegyosztás terén, Józsefváros Önkormányzata szünetet tart április 6-ig, a választás napjáig. A Családtámogatási Iroda munkatársai a választáskor szavazóköri delegáltak lesznek, és különféle tanfolyamokon vesznek részt, valamint az ezzel a pozícióval összefüggő feladataik olyan mértékű elfoglaltságot jelentenek, hogy a Családtámogatási Iroda jelenleg nem tud elbírálni kérelmeket.

kocsis20120731_1.jpg

Az ügyfél várjon türelemmel a választás utánig. Arra vonatkozóan nem tudtak felvilágosítást adni – mivel nem rendelkezik egyéb jövedelemmel –, miből legyen türelmes? Ha az ügyfél addig éhen hal, legfeljebb kegy helyett, kegyeletben részesül…

Szili Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr265879621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prokontra 2014.03.26. 12:28:33

Az ügyféltől ma bekérték az iskolai bizonyítványait, amit azonnal benyújtott. Az ügyintéző szerint kb. májusra várhatja az ellátást. Írásban feltett kérdéseimre nem adott választ.
süti beállítások módosítása