A mi Józsefvárosunk

112. Kormányváltást

2014. február 24. - akoskomassy

06.jpg... hogy hazánk újra a fiatalok otthona legyen!

Orbán és kormánya négy éve üldözi el Magyarországról a fiatalokat, kortársaimat. Ma magyar fiatalok tömegei élnek külföldön, sokan közülük egyelőre vissza sem akarnak térni, mert úgy érzik, ma itthon nincs jövő. Szülők, nagyszülők szenvednek szeretteik kényszerű távollététől.

A 15-19 évesek (!), tehát a legifjabb aktív korúak munkanélkülisége 2010-ben 45,7 százalék volt, amit a Fidesz-kormánynak sikerült 2012-re 51,9 százalékra emelni. A 20-24 éves fiatalok munkanélküliségi rátája pedig ez alatt a két év alatt 25,1%-ról 26,4%-ra emelkedett. Ez az adat azért is elképesztő, mert a borzalmas számok annak ellenére is igazak, hogy a megalázó, sehova sem vezető közmunkát valódi foglalkoztatásként kezelik és a külföldön dolgozókat is beszámítják.

fiatalok_munka1.jpg

A fiatalok munkanélküliségét fokozta az oktatásban véghezvitt felelőtlen rombolás, különösen a 16 évesre lecsökkentett tankötelezettségi korhatár. Aki 16 évesen, képzetlenül, szakmátlanul a munkaerőpiacra zuhan, arra eleve reménytelenség vár. Rombolja az életesélyeket a felsőfokú oktatásba kerülők számának csökkentése is, a továbbtanulók többségét sújtó brutális tandíj bevezetése. Egyre több az olyan fiatal, aki az iskola végeztével nem tud elhelyezkedni, ők nem kapnak semmilyen munkanélküli támogatást sem. Sokan kezdik úgy a felnőtt életüket, hogy sem iskolába nem tudnak menni, se munkát nem kapnak. Sok tízezren élnek közülük teljes reménytelenségben, nem ritkán éhezve. Itt, Magyarországon, 2014-ben.

A kormány feláldozta a fiatalok jövőjét. Ahhoz, hogy hazánk újra a fiatalok otthona legyen, kormányváltásra van szükség.

Komássy Ákos
(A következő Nézőpont rovat cikk részlete)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr125831126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arpad Kovacs 2014.02.24. 23:27:48

Micsoda alszent, kampanyfinis szagu duma ez, Komassy elvtars. Csak hogy felfrissitsem a hiresen szelektiv emlekezetet, az On exfonoke volt az, aki meg Oszod-szuzen azt talalta mondani: az orszag legnagyobb tehertetele az, h a magyar a huszonevesek nem akarnak kulfoldon dolgozni. Nos, vettek is az uzenetet, exoduszuk nem az elmult negy evben, hanem az azelotti nyolcban kezdodott. Sokan kozuluk kozelebb elnek most az Antarktiszhoz, mint a hazajukhoz.

Arpad Kovacs 2014.02.24. 23:30:14

A remiszto adataihoz meg legkozelebb lesz szives forrast feltuntetni, ezt az iskolaban is igy tanitottak.
süti beállítások módosítása