A mi Józsefvárosunk

96. Közgyógyellátás? Megírom

2014. január 16. - ReveszM

07.jpgVéglegesen megbizonyosodtam róla, hogy a közgyógyellátáshoz igazolvány igénylés valóban egy jogszabályilag felépített akadálypálya, beteg és idős emberek számára.

Közgyógyellátáshoz igazolvány igénylése

Háromfajta jogosultság van, ezek között az igénylő egészségi állapota, jövedelme alapján van különbség, eszerint van

  • alanyi jogon járó,
  • normatív alapon járó, és
  • méltányossági alapon megállapított támogatás.

Az igazolvány igénylése valamennyi eseteben a Józsefvárosi Járási hivatalban történik, a Práter utca 22.-ben. A méltányossági közgyógyellátás megállapítási eljárás kicsit cifra, de a kormányrendelet az kormányrendelet.

aurorae1.jpg

Tehát, az igénylőről először a Járási Hivatal megállapítja, hogy sem alanyi jogon járó, sem normatív alapon járó ellátásra nem jogosult, ezzel a határozattal kell a Németh utcába menni, a Családtámogatási irodába, ahol az igazolások alapján meg tudják állapítani a jogosultságot.

Akkor sincsen baj, ha valaki mindjárt a Németh utcába megy, mert az ügyintézők átveszik az iratokat, az igénylőlapot, és ők küldik át interneten a Járási Hivatalba. A Járási Hivatal ügyintézői ezesetben is megállapítják, hogy az igénylő nem jogosult (ha nem jogosult) az alanyi jogú és a normatív támogatásra, ezt átküldik a Családtámogatási Irodába, ahol megállapítják a méltányossági alapon járó támogatást, ha az igénylő a feltételeknek megfelel. Tehát kérem szépen, aki a rendelet alapján úgy ítéli meg, hogy jogosult valamelyik támogatásra, az ne adja fel!

Kacifántos az eljárás, de tekintsük olyan kihívásnak, amit legyőzünk! Az látszik a leírtakból, hogy az ügyintézők igyekeznek segíteni, de hogy ezt miért nem lehet egyszerűbben, azt csak a magasságos kormányrendelet-gyártók tudják megmondani.

Révész Márta

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr585761564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tétovateve00 2014.01.19. 19:39:32

"Kacifántos az eljárás, de tekintsük olyan kihívásnak, amit legyőzünk!"
Tehát az igénylő elmegy A pontba, majd ha nem felel meg elmegy a B pontba. De mehet egyből a B-be is.
Nem valami körmönfont akadálypálya...
süti beállítások módosítása