A mi Józsefvárosunk

77. Adni jó, de kapni is!

2013. december 02. - Amijo

05.jpgA Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola ebben a tanévben új koncepcióval és több újítással, támogatással indította el a tehetséggondozást. Ennek keretén belül illetve tanmenettel ellátva a cigány kisebbségi kultúra megismertetése, valamint a hagyományőrzés került még jobban előtérbe. Ismerkedjünk is most meg a tevékenységükkel, illetve annak aktuális, karácsonyi részével...

***

Adni jó, de kapni is!

Intézményünkben, a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben nagy hagyománya van a kézműveskedésnek, a kreatív foglalkozásoknak. Évek óta hang- súlyt fektetünk arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek megtalálják azt a technikát, amellyel gondolataikat, érzéseiket, kreativitásukat kifejezhetik. Szőnyegszövés, kerámiá- zás, mozaik-kép készítés és festés-rajzolás zenére: mind-mind jó eszköz ezeknek a céloknak a megvalósítására.

logo (3).JPG

Karácsony közeledtével egyre több ilyen tevékenység zajlik nálunk, így a gyerekek aján- dékai, az általuk készített tárgyak szélesebb körbe is eljutnak.  Idén egy nagy nemzetközi cég 500 darab mécsesért cserében támogatja intézményünket. A tanulók számára Mikulás csomagot vásárolnak, a közeledő Karácsonyra fenyőfával, valamint az ünnepek és készülődés rögzítésére alkalmas digitális videokamerával ajándékoznak meg minket.

PB060858.JPG

Az iskola minden osztálya részt vett a mécses tartó elkészítésében. Formára szaggatták, festették, lakkozták, majd összeillesztették az elemeket. Kicsik és nagyok mind-mind kivették részüket a nagyméretű programból.

Kerékgyártó Csilla - gyógypedagógus

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr325670366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása