A mi Józsefvárosunk

59. Levélke

2013. október 15. - cbfm

06.jpgBenézek a postaládába, hátha van benne valami érdekes. Hát van. Egy a díszes józsefvárosi címerrel ellátott boríték és egy helyes kis szórólap a Magdolna negyed program III-ról, feladója a polgi. A szórólap nem sok információt tartalmaz, inkább szép képekkel van teli – gondolom, hogy túl nagy szellemi megterhelés nélkül – felkeltse az ember érdeklődését. Egy – a Magdolna negyedet ábrázoló – térképen jelölik a programba bevont közterületeket, a bér- és társasházakat, illetve szolgáltató egységeket.

A MNP III.-on belüli programokról felszínesen, felsorolás jelleggel ad csak információt, és ami a legfeltűnőbb, a számokkal csak dobálódzik. Ha az ember összeadja a szórólapon szereplő összegeket, nem jön ki a 3,8 milliárd, csak 3,425 milliárd. Persze lehet mondani, hogy nem szerepelhet minden egy szórólapon, de ha belekezdenek a pénzek (jövőbeni) útjának felsorolásába, legalább egy mezei, ámde érdeklődő kerületi polgár is kiszámol- hassa szimpla összeadással a dolgokat. Kis dolog egyeseknek a 325 millió, de akkor is!

level1.jpg

Ami viszont jó az az, hogy a projekt megvalósításában résztvevő szervek kommunikációért felelős személyeinek elérhetőségeit is megadják. Kérdésekkel és észrevételekkel a Rév8-al e-mailezzünk, a részletekért meg keressük az önkormányzat weboldalát.

De ez csak a szórólap volt. (Levél és szórólap itt nézhetú és olvasható.)

Kezembe veszem a szép, "Józsefváros Újjáépül” borítékot. Kinyitom, a levélpapír se csúnyább a borítéknál. Rutinos levélolvasóként az aláírókat nézem meg először. Az egyik a polgi, a másik pedig a Józsefváros 10-es választókerület képviselője Kaiser "polgárőregyesületielnök-körútilakás” József. Tuti biztos, hogy csupa jó hír vár rám!

A levélből megtudhattam, hogy „Mindig nagy örömmel tölt el választott képviselőt, ha olyan eredményekről számolhat be választópolgárainak, mint amilyenekről Józsefváros jelenlegi vezetése adhat számot.”

Azért azt megemlíteném, hogy bár az ember nyilván szeret kerekíteni – főleg ha jó híreket oszt meg –, de a 3,8 milliárd az nem „csaknem 4 milliárd” forint. 200 millió forint sem kis pénz – kijönne belőle vagy 40 Ludovika fesztivál és kitudja mennyi Tormay Cecilé szobor és emléktábla. A fentebb számolt 325 millióval már meghaladja a fél milliárdot, szóval azért a milliókkal nem kellene így dobálózni.

level2.jpg

A felsorolt hatalmas eredmények szinte egésze az MNP III. keretein belül valósul majd meg. És nagyon örvendetes, hogy növelték a köztisztaságért felelős munkatársak létszámát, de örülnék neki, ha végre nem kellene vadásznom a kukákra, ha ki akarom dobni a koszos zsepit, a csoki papírt, a cigi csikket vagy éppen a kutyaszart. Nagyon örülnék neki, ha végre megint lemosnák a járdát pár naponta, mint azt valaha általános iskolás koromban (22 éves vagyok) tapasztaltam.

Azt is tudatja velünk Kaiser úr, hogy az elnöklésével működő Józsefvárosi Polgárőrség székhelye a Magdolna utca egyetlen újépítésű önkormányzati bérházában – a háziorvosi rendelőknek is otthont adó – Magdolna utca 33.-ban van (több mint 100 m2-en, parkolóhelyekkel).

A legnagyobb bajom mégis az alábbi mondattal van: „A felsorolt eredmények azonban csak a kezdetét képezik Józsefváros és az Önök választókörzete újjáépülésének.”

Hát…na. Még egyszer mondom a felsorolt eredmények többsége még nem valósult meg, vagy csak az utóbbi egy évben valósult meg. Nos, kérem szépen, mindkét aláíró úriember 2006 óta tagja a Képviselő-testületnek, Dr. Kocsis Máté 2006-tól alpolgármester, 2009-től polgármester, Kaiser József pedig Kaiser József képviselő. Azért, ha szerintük 7 év elteltével  ez csak a kezdet akkor kérdezem én, egyrészt hogy az MNP I. és II az mégis mi volt?! Igaz ezeket nem is ők csinálták, de legalább nem is akarják kisajátítani, másrészt miért nem tettek a negyedért semmit a ciklus elejétől egészen az MNP III. megszavazásáig?

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr375569083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása