A mi Józsefvárosunk

50. Ezt nem hiszem el!

2013. szeptember 19. - SziliBalazs

07.jpgKomolyan mondom, ezt már nem hiszem el! A tegnapi Testület ülés Kék ponttal kapcsolatos napirendjének vitája letaglózó élmény volt. Testületi ülésen kívül, (főleg mióta a Lipót is bezárt) kevés helyen hallani ennyi sületlenséget. A mélypont, a magát jogásznak valló alpolgármester kifakadása volt, aki szerint a Kék Pont tevékenysége büntetőjogi kérdéseket vet fel, hiszen a drogozást segítve, bűnpártolást hajt végre.

A hozzászólók úgy tettek, mintha azt hinnék, hogy a Kék Pont egy drogfogyasztás szempontjából szűz területet talált Józsefvárosban, ahová betelepedett, hogy ide vonzza a drogosokat, akiket ideszoktattak. Azt nem sikerült belátniuk, hogy a Kék Pont azért jött ide, mert itt található sok drogos. Az az összefüggés is magas volt nekik, hogy a Kék Pont kliensei kimondottan ellenérdekeltek a tűk szétdobálásában, hiszen új tűt csak a régi leadása esetén kapnak.

kekpont_drog.jpg

Elhangzott, hogy a 10 Ft-os tűt simán megveszi bárki, tehát nincsen szükség a tűcsere programra, majd néhány perc múlva azt állította valaki, hogy azért kell eltűnnie a Kék Pontnak, mert tűcsere nélkül a drogosok nem jutnak tűhöz, tehát elmennek a kerületből.

Természetesen nemmel szavaztam, gondolom nem kell indokolnom, hogy miért. Komássy Ákos nem volt jelen, Révész Márta pedig tartózkodott.

Szili Balázs - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr445523106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása