A mi Józsefvárosunk

40. Az a szemét internet

2013. július 24. - Amijo

02.jpgCsuda dolgok történnek manapság az internet világában. Múlt hét pénteken például több lap beszámolt arról, hogy Kocsis Máté facebook-oldalán a szerkesztők minősíthetetlen hangnemben reagálnak a nem egyszer szintén minősíthetetlen stílusú kommentekre. A szerkesztők a cikkek megjelenése után közölték: erről is a "Bajnai-gárdisták" tehetnek, akik ordenáré kommentjeikkel kiprovokálták a szerkesztőkből, hogy szintén ordenáré módon küldjék el a jónépet oda, ahová szerintük valók.

Mindenesetre a 444.hu megállapította, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatójának remek social media csapata van, Keleti Andreával az élen, aki az önkormányzat kommunikációs vezetője (mindent elárul róla kedvenc szavajárását: Babám), és aki másodpercek alatt le tudta nyilatkozni az alábbiakat a Hír24-nek, akik - nem véletlenül - a still alapján azt feltételezték, hogy az oldalt csúf módon meghekkelték: a profilt nem törték fel, de sok mindenkinek van hozzáférése. Mivel Kocsis Máté nem olvas kommenteket, így a fentiekről csak most értesült, és bár a polgármester szerint "a stílust a kommentelők diktálják", ezúttal mégis arra kérte a szerkesztőket, hogy "fogják vissza a stílust".

kocsis2009.jpg

Kocsis és kommunikációs csapata a szöveges reakció mellé összegyűjtötte és közzétette az elmúlt hónap "legmocskosabb" olvasói kommentjeit, "hogy mindenki eldönthesse, ki is az ordenáré valójában". Az persze már más téma, hogy az odavissza trágárkodásból saját ordenáré hozzászólásaikat valahogy véletlenül kifelejtették. Kimaradt például a kommentelők szerkesztők általi leprimitívlebaromkodása, meg a szimpla, ámde folyamatos lebunkózása is. (Ez a bizottságiirnoknak is feltűnt, szóvá is tette blogjában, hozzátéve, hogy " … valamilyen szemérmesség miatt saját kommentnél is törölték a vezetéknevet. A Kocsist.”

Ezentúl különben már rend lesz, egyrészt mert a szerkesztők törölni fogják a szerintük trágár hozzászólásokat, másrészt Kocsis Máté kérésére (sicc!) a jövőben mindenkinek a lehető legudvariasabban válaszolnak. (Az azért nagyon szép dolog dr. Kommunikációs- igazgató úrtól, hogy ez a máshol alapvetőbb dolog legalább így utólag eszébe jutott. Ám mindezek ellenére - vagy pontosan ezért -, nekem erről folyamatosan az agresszív kismalac jut eszembe, de ez biztos az én hibám, nem kellett volna annyi testületi ülést végignézni...)

Befejezésül pedig – egy sötét szoba sarkából, klaviatúra mögé bújva – következzék egy megfontolandó jótanács (és ez nem csak Kocsis Máténak és kommunokációs csapatának szól) a Központi Bizottság világa c. blogról: Tartsa szem előtt a komm. stáb, hogy ez a szemét internet mindent megőriz, még a töröltetett dolgokat is, a régi eszközök elbuktak, újak kellenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615422610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása